Qbuzz wint busvergunning van Arriva: meer beenruimte, snelle wifi, usb-aansluitingen, deelfietsen en deelauto’s

Door Caty Groen 12 januari 2018

Arriva heeft de concessie van het busvervoer verloren van Qbuzz. Vanaf eind 2018 gaat Qbuzz het busvervoer verzorgen in de Drechtsteden, de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. En dat is nog niet alles, want Qbuzz verzorgt ook het treinvervoer op de MerwedeLingelijn.

De nieuwe concessie geldt voor een periode van 8 jaar, met twee keer een optie tot verlening. Dit meldt ovpro.nl. Er is nog wel een bezwaarperiode van zes weken af te wachten. De concessie heeft een budget van 23 miljoen euro per jaar. De provincie Zuid-Holland wil een mobiliteitsconcessie ontwikkelen met snelle en hoogwaardige bus- en treinverbindingen.

Sneller naar Rotterdam met de bus

Rotterdam wordt vanuit de Drechtsteden met de bus sneller bereikbaar. Op dit hoogwaardig openbaar vervoer-netwerk (HOV) sluiten stad- en streeklijnen aan. Hiermee blijft ook het landelijke gebied in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden prima bereikbaar. Qbuzz gaat veelal met nieuwe bussen rijden. In Gorinchem en in de Drechtsteden wordt het aantal elektrische stadsbussen uitgebreid. Op de HOV-verbindingen krijgen reizigers meer beenruimte. Ook komen er snelle wifi en usb-aansluitingen, deelfietsen en deelauto’s. Volgens de provincie heeft Qbuzz het beste voldaan aan de eis voor een toekomstvast netwerk van, dat bovendien goed aansluit bij de vraag in de regio. Lees hier het hele artikel.

Meer over

Nieuws Verkeer