Politie alert na schietpartij in Utrecht; ook extra toezicht in Dordrecht

Door Lisanne Doff 18 maart 2019

In Utrecht werd iedereen geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij in de tram maandagochtend. De dader van de schietpartij in de tram bij het 24 Oktoberplein, maandagochtend om 10.45 uur, is inmiddels opgepakt. Naar aanleiding van het schietincident werd er extra beveiliging geregeld bij moskeeën in Dordrecht. 

Dat meldde AD De Dordtenaar op Twitter. De beveiliging werd uitgevoerd, omdat er rekening werd gehouden met een terroristisch motief van de dader(s) in Utrecht. Bij onder andere de moskee op de Merwedestraat en de Aksa moskee in Krispijn waren meerdere agenten aanwezig. Je leest meer in het onderstaande artikel van AD De Dordtenaar.

Politie Dordrecht

Op Instagram plaatste de politie Dordrecht een opsporingsbericht. Hier is een foto te zien van de 37-jarige dader Gökman Tanis.

Burgemeester Wouter Kolff op Twitter

Burgemeester Wouter Kolff reageerde verslagen op het vreselijke bericht vanuit Utrecht.

Treinen

De treinen van en naar Utrecht-Centraal rijden gewoon. De NS liet weten dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen waren getroffen omwille van de veiligheid van medewerkers en reizigers. Over deze maatregelen werden verder geen mededelingen gedaan, om de effecten ervan niet te verstoren.

 

Meer over

Nieuws

adv.