7 x de gekste regels waar we ons in Dordrecht aan moeten houden

Door Lisanne Doff 14 maart 2019

Ben jij een brave Dordtenaar? Dan moet je echt even deze regels lezen, want misschien staan er wel een paar tussen waar je nog nóóit van hebt gehoord. We hebben wat opvallende dingen in de Dordtse Algemene Plaatselijke Verordening gevonden. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Chillen tegen een raamkozijn

Bedenk maar vast een goede smoes voor als je even staat te chillen in een flat, portiek, poort, gemeenschappelijke ruimte of tegen een raamkozijn, want doe je dat zonder redelijk doel dan mag de politie je een boete tussen de €90,- en €140,- geven.

Verboden te krijten

Ach, onze arme kinderen! Onze APV laat weten dat je niet mag krijten op de tegels. Huh, wat?

“Het is verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op een openbare plaats of dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf die plaats zichtbaar is met kalk, krijt, teer of een kleur of verfstof een afbeelding, letter, cijfer of teken aan te brengen of te doen aanbrengen.”

Je mag dus alleen krijten als je toestemming hebt van de gemeente. Dat je het even weet. Maar welk kind zich daar aan houdt? 😉

Niet beroepsmatig seksen tot diep in de nacht

Zorg dat je om 00.00 uur klaar bent als je doordeweeks naar de dames van plezier gaat: “Het is verboden een seksinrichting voor bezoekers geopend te hebben en daarin bezoekers toe te laten of te laten verblijven: a. op maandag tot en met vrijdag tussen 00:00 en 06:00 uur; b. op zaterdag en zondag tussen 02:00 en 06:00 uur.”

Verboden te zwemmen in de haven

Zwemmen in de Dordtse haven: hartstikke leuk natuurlijk, maar ook hartstikke verboden. Duik je er toch in en word je gesnapt? Dan kost je kletsnatte avontuur je zo’n €140,-. Toch maar in de badkuip dus.

In Dordrecht mag je niet poepen binnen de bebouwde kom

De hond mag het wel, als de baas het opruimt. Maar mensen mogen niet poepen op straat in Dordrecht. Ja echt, het staat zelfs in onze APV beschreven. “Het is verboden binnen de bebouwde kom op een openbare plaats zijn natuurlijk behoefte te doen buiten daarvoor bestemde plaatsen.”

Niet paffen in het bos

Een rondje lopen kan heel rustgevend zijn en voor de rokers onder ons maakt een sigaretje het dan helemaal af. Maar in de Dordtse APV staat het volgende:

“Het is verboden te roken in parken, bossen en natuurgebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan gedurende een door het college aangewezen periode.”

Vooral in de zomermaanden wordt er strenger op gecontroleerd. Dit heeft te maken met eventuele bosbranden.

Geen bijen houden

In onze stad mag je geen bijen houden binnen dertig meter van woningen en andere gebouwen waar mensen verblijven. Fijn voor de mensen die niets van de beestjes moeten hebben. Maar op dit plaatje heeft ie wel iets schattigs. Welke regel vind jij het vreemdst? 

Meer artikelen zoals dit:

6 x opvallende advertenties op Marktplaats in Dordrecht

Soms ben je even lekker aan het rondneuzen op Marktplaats en dan ineens: huh? Staat dat er nu echt?!...

6 x opmerkelijke reviews over Dordrecht: ‘Dat grafdeuntje is wel weer leuk geweest’

Sommige mensen maken er een ware sport van om de meest nutteloze of grappige reviews te schrijven. D...

6 x memorabele Dordrecht-video’s op Dumpert en Luckytv

Op Dumpert.nl kunnen gebruikers filmpjes en foto’s uploaden, die vervolgens vol in de aandacht komen...

 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.