Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x hele bizarre sporten die we ook in Dordrecht willen doen

Door Lisanne Doff 19 september 2020

Een potje voetbal spelen we allemaal weleens. Net als dat we zo nu en dan de sportschool induiken, buiten hardlopen of wielrennen. Maar het lijkt ons gaaf om eens heel wat anders te doen. Deze zes bizarre sporten vinden we jammer genoeg (nog) niet in Dordrecht, maar zijn het kijkplezier meer dan waard. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Teenworstelen

Het bestaat echt: het WK teenworstelen. Helaas niet in Nederland, maar in Engeland werd in 2015 nog het wereldkampioenschap gehouden. Hilarisch. Is weer net even wat anders dan armpje drukken. Wie heeft de sterkste teen van Dordrecht?

teenworstelen
Foto: www.dailymail.co.uk

Moddersnorkelen

Vijftig meter door de modder snorkelen en dat zo snel mogelijk… Lijkt ons niet echt lekker, maar in Wales vinden ze dat wel degelijk. Al 32 jaar wordt daar het WK moddersnorkelen gehouden. Om het nóg lastiger te maken, is de zwemslag uit den boze. Leuk om te doen in Dordrecht? Of toch maar niet…

Schaakboksen

Ja, echt waar: ook het WK schaakboksen bestaat. De sport is bedacht door een Nederlander! Iepe Rubingh leek het wel een vet idee om denksport te combineren met vechtsport. De spelers spelen zes schaakrondes, afgewisseld met vijf boksrondes. Dat ziet er zo uit:

Wife carrying

Wij weten wel wat de ideale relatietest is: wife carrying! Dat hebben de bedenkers van het jaarlijks World Wife Carrying Championship vast ook gedacht. Bij deze bizarre sport leggen mannen meerdere hindernissen af om vervolgens de finish te halen. Klein en leuk detail: de vrouw hangt de hele race in de nek. Zo ziet de ultieme relatietest eruit:

Sepak Takraw

Raadseltje: wat krijg je als je voetbal en volleybal met elkaar combineert? Inderdaad… Sepak Takraw. Een spelletje uit Azië waarbij de spelers een bal over een volleybalnet moeten knallen. Ze mogen alleen hun borst, knieën, voeten en hoofd gebruiken. Dat levert ongetwijfeld vliegende omhalen, hoge salto’s en vooral veel kijkplezier op. Wel heel gaaf, kijk maar:

Onderwaterfietsen

Er zijn dus serieus mensen die met hun fiets het water in springen. Welkom in de wereld van onderwaterfietsen! Of beter nog: onderwaterwielrennen. De Engelse sport is een sport in slow motion. Je moet zo snel mogelijk 1,6 kilometer fietsen. Degene die het snelst is en de meeste zuurstof in z’n fles heeft wint. Alsof die uitdaging niet genoeg is, gaan sommigen ook nog voor een wereldrecord. Leuke sport voor in het zwembad in de Sportboulevard?

Bekijk ook:

Van M&M-store tot 300 soorten drop: deze speciaalwinkels willen wij ook in Dordrecht

Van M&M-store tot een dropshop: ondernemers over de hele wereld openen winkels waar je maar één soor...

9 x grappige beelden op Google Streetview in Dordrecht

Google Streetview is natuurlijk super handig als je precies wil weten waar je heen moet. Maar de cam...

Dordrecht heeft zes van de tien meest voorkomende straatnamen in Nederland: dit zijn ze

In de top 10 van de meest voorkomende straatnamen in Nederland kan Dordrecht er zes afvinken. En bij...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.