Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x hilarische artikelen over Dordrecht in De Speld

Door Lisanne Doff 20 oktober 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website met nepnieuws zorgt dagelijks voor een grijns op onze gezichten. Als er een bericht over Dordt langskomt lachen we nóg harder. We hebben artikelen van De Speld over onze stad voor je op een rij gezet. Lees en lach mee! 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Uber gaat het spoor op

Foto: Unsplash, bewerkt door redactie

Als het over de NS gaat, hebben we vaak wat te klagen. De Speld haakte daar prima op in en bedacht een artikel over een Uber taxidienst op het spoor. Klinkt wel goed, toch? De zogenaamde 53-jarige machinist Helga Mussenbroek liet aan De Speld weten dat het voor haar een uitkomst is. Nu hoeft ze niet meer de hele dag heen en weer te reizen op het traject Dordrecht-Geldermalsen. Tja, er zijn inderdaad wel leukere ritjes. Lees het hele artikel hier.

Overwinning Van der Poel nagespeeld op groot plein in Dordrecht

Foto: ANP

The Passion was in 2019 toch wel het grootste nationale evenement in Dordrecht. En wie geeft daar een eigen draai aan? De Speld natuurlijk. Zij hebben het niet over het paasverhaal en de opstanding van Jezus, maar koppelen The Passion aan een andere gebeurtenis die zich die week afspeelde; de winst van Mathieu van der Poel bij de Amstel Gold Race. “Het spektakel is georganiseerd om de zege van Van der Poel relevant te houden voor de jeugd. Dit verhaal moet vertelt worden”, aldus de organisator.’ Lees het verhaal hier. 

Restaurant Het Kogelhuis is strandpaviljoen geworden

Dordrecht Groothoofd Hoogwater 2019 - indebuurt Dordrecht
Foto: Stockfoto, bewerkt door redactie.

De Speld verkondigde dat Antarctica al vijf jaar niet meer bestaat en dat sommige delen van de wereld dat goed merken. Door de stijgende zeespiegel, komen sommige delen onder water te staan. Waaronder in Dordrecht. Onder andere Restaurant het Kogelhuis is al een strandpaviljoen geworden, vertelt De Speld. Als iemand toevallig weet waar we dit restaurant kunnen vinden, brengen we graag even een bezoekje. 😜 Je leest het hele artikel hier. 

Heerlijk genieten van authentieke E-nummers uit de streek

Foto: Stockfoto

Heb je wel trek in een gerecht met kaas? Dan moet je volgens De Speld bij ‘Dirk Jan de Kaasboer’ zijn. Daar hebben ze namelijk ambachtelijk sorbinezuur (E200) op de menukaart staan. Volgens het artikel is het niet gek dat dit zo populair is, want de consument wil eerlijke en pure producten. Daarnaast moet het er ook appetijtelijk uitzien en lang houdbaar zijn. Wij slaan Dirk Jan de Kaasboer toch even over en brengen liever een bezoekje aan Gert Jan de Kaasboer. Lees het artikel van De Speld hier.

Coach Dordrecht: ‘Beoefenen voetbalsport is onze zwakke plek’

Foto: NOS

Dit is al een iets ouder artikel, maar kan nog steeds een pijnlijk puntje zijn. Bij De Speld maakten ze een artikel, met sarcastische toon, over de prestaties van FC Dordrecht in 2015. De toenmalige trainer Ernie Brandts ‘zei’ zogenaamd tegen De Speld dat “het vaak mis gaat bij het beoefenen van de voetbalsport. We moeten voorkomen dat we in dat soort situaties terechtkomen. Zodra er wordt afgetrapt, ben je eigenlijk al te laat.” Lees het artikel hier. 

Meer zoals dit artikel:

6 x memorabele Dordrecht-video’s op Dumpert en Luckytv

Op Dumpert.nl kunnen gebruikers filmpjes en foto’s uploaden, die vervolgens vol in de aandacht komen...

5 x memorabele Dordrecht-video’s van PowNed

De reporters van PowNed zijn overal, óók in Dordrecht. De één loopt er met een grote boog omheen en ...

5 x Dordtse fragmenten in televisieprogramma Man Bijt Hond

In 2015 werd Man Bijt Hond van de buis gehaald, maar het programma keert vanaf 26 augustus terug op ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.