Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoge nood! Zoveel openbare toiletten zijn er in Dordrecht

Door Lisanne Doff 16 oktober 2020

Niets zo vervelend als je aan het shoppen bent en je moet opeens heel erg nodig naar het toilet. De toiletnorm ‘om de 500 meter een toilet’ in Nederlandse stads- en dorpscentra wordt bij lange na niet gehaald. De Maag Lever Darm Stichting heeft een kaart laten maken waarop openbare toiletten in ons land zichtbaar zijn. Slechts iets meer dan de helft (53%) van de Nederlandse steden en dorpen voldoet aan de norm. Hoe staat het er eigenlijk voor in Dordrecht? Zijn er in onze stad eigenlijk wel genoeg toiletten voor Dortenaar?

Een toilet zoeken is nóg vervelender als je buik- of blaaspatiënt bent en hoge nood hebt. Volgens de Maag Lever Darm Stichting blijft één op de tien Nederlanders thuis uit angst om geen toilet te kunnen vinden. Gelukkig weet de stichting steeds meer gemeenten te overtuigen dat er echt iets gedaan moet worden aan het tekort. Zo zouden bijvoorbeeld winkeliers, horeca en gemeentelijke gebouwen de toiletruimtes meer kunnen openstellen.

Plassen in Dordrecht

Sinds 2019 doet Dordrecht het best goed als het om openbare toiletten gaat! Er zijn vorig jaar namelijk 30 nieuwe openbare toiletten geregistreerd. In de top 50 meest toiletvriendelijke gemeentes schoten we van plek 43 naar nummer 11. Vooral in de binnenstad zijn de meeste toiletten te vinden. Bijvoorbeeld bij HEMA, McDonald’s, de bibliotheek en bij de openbare fietsenstallingen.

Je kunt eventueel ook gebruik maken van het toilet bij een van de horecazaken (als ze weer open zijn). Maar dan ben je meestal wel verplicht iets te bestellen. Winkeliers zitten ook niet te wachten op mensen die naar binnen en buiten lopen om van het toilet gebruik te maken.

Openbare toiletten in Dordrecht

De Maag Lever Darm Stichting heeft met behulp van de HogeNood-app de openbare toiletten in Nederland in kaart gebracht. Zo ook in Dordrecht. Bekijk de kaart hier.

Foto: hogenood.nu

NB: Niet alle aangemelde toiletten zijn nu ook daadwerkelijk open voor passanten vanwege coronamaatregelen of angst voor boetes vanwege die maatregelen.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.