Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Noteren maar: dit zijn de (online) open dagen van Dordtse middelbare scholen

Door Lisanne Doff 13 januari 2021

Online of niet: een goede voorlichting voor middelbare scholen is ontzettend belangrijk. Nu corona roet in het eten gooit, kun je bij de meeste scholen de open dag online volgen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij en je kind op dat moment achter de laptop zitten. Dit zijn de data van de open dagen van middelbare scholen in Dordrecht.

Let op: bij sommige middelbare scholen is het nog onzeker of de voorlichtingsavonden voor ouders fysiek door kunnen gaan. Dit hangt af van de maatregelen rondom het coronavirus.

Stedelijk Dalton Lyceum:

Het Stedelijk Dalton Lyceum heeft op 19 en 20 januari de online open dagen. Je kunt je aanmelden via onderstaande website en aangeven voor welke leerrichting je kiest. Zo ben je verzekerd van deelname aan de online open dag(en). Via de mail krijg je dan meer informatie.

Kijk hier voor meer informatie.

Johan de Witt-gymnasium:

Ook bij het Johan de Witt-gymnasium is er een digitale open dag op zaterdag 30 januari. Om 09.00 uur gaan de digitale deuren van de school open en kun je kennismaken met de vakken, leraren en zelfs met leerlingen van de school.Voor ouders is er op donderdag 28 januari een informatieavond. Dit gebeurt vanaf 19.00 uur via een digitale presentatie.

Kijk hier voor meer informatie.

Insula College:

Bij het Insula College hebben ze dit jaar de ‘Open Huis weken’. Van 13 tot en met 27 januari kunnen toekomstige leerlingen en ouders kennismaken met de school. Dit wordt gedaan door de Insula Tour. Deze tour is op meerdere dagen, zodat het niet te druk wordt. Voor ouders van groep 8 zijn er (thematische) online informatieavonden.

Via deze website vind je meer informatie over de Open Huis weken per locatie. 

Wellantcollege:

Op 3 februari heeft het Wellantcollege een online open dag tussen 14.00 en 23.00 uur. Tijdens een meeting via Teams krijg je een virtuele rondleiding én informatie. Je kunt je aanmelden voor een tijdstip wat jou het beste uitkomt. Op donderdag 18 februari is er van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond. De tijden zijn onder voorbehoud vanwege de RIVM richtlijnen.

Voor meer informatie over de online open dag kun je hier kijken. 

Wartburg College:

Vanaf woensdag 20 januari heeft het Wartburg College, locatie Marnix, materiaal van de online open dag op de website staan. Je kunt een kijkje nemen in de school via een 360 graden tour én er zijn filmpjes over verschillende vakken op school. Op dinsdag 26 januari is er vanaf 19:45 uur een voorlichtingsavond voor ouders.

Kijk hier voor meer informatie over het Wartburg College. 

Hans Petrischool:

Bij de Hans Petrischool is er op dit moment nog niets bekend over een (alternatieve) open dag.

Lees ook:

Handig: op deze data vallen de schoolvakanties in Dordrecht in 2021

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de kerstvakantie net voorbij, maar we kijken nu al uit n...

Jip sprak met Chevenne (10), Kaiden (8) en Deaclan (5) over hoe zij de lockdown ervaren

Nu de scholen alweer enkele weken gesloten zijn door de lockdown is het voor de kinderen en hun oude...

Meer over

Corona Nieuws

adv.