Ontwerp jij de Synode 400 penning?

Door José de Jong 12 maart 2018

Ben of ken jij een beeldend kunstenaar / vormgever? Dan heeft de gemeente Dordrecht een leuke uitdaging voor jou! Ter ere van 400 jaar Synode van Dordrecht brengt de gemeente een herdenkingspenning uit.

De penning moet een eigentijdse versie zijn van de Synode penning uit 1619.

De tekst gaat onder de foto verder.

Dordt als het centrum van Europa

In 2018 is het 400 jaar geleden dat Dordrecht voor 180 dagen het centrum van Europa was. Meer dan 100 predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Synode van Dordt. Iedere deelnemer aan de vergadering kreeg een penning uitgereikt; gouden exemplaren voor de buitenlandse gedelegeerden en zilveren exemplaren voor de Nederlanders. Het ontwerp was gebaseerd op de enige officiële prent van de bijeenkomst, gemaakt door François Schillemans.

Ode aan de Synode

Nu, 400 jaar later, viert de stad onder de noemer Ode aan de Synode deze gebeurtenis met een uitgebreid aanbod aan evenementen. Hiermee ontdek je de invloed van de Synode op onze samenleving in het heden en verleden. De thema’s identiteit, taal en gastvrijheid staan hierbij centraal.

Wereldberoemd in Dordrecht

Vanaf eind dit jaar is het winnende ontwerp te koop. Wellicht spotten we jouw ontwerp bij de Grote Kerk, Dordrechts Museum of VVV Dordrecht?

Zit het winnende ontwerp al in jouw hoofd?

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde kunstenaars en vormgevers contact opnemen met Linda Janssen. Je hebt tot 20 maart om jouw ontwerp in te leveren, dus wacht niet langer!

Meer over

Nieuws

adv.