Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Online supermarkt Pieter Pot start met het bezorgen van verpakkingsvrije boodschappen in Dordrecht

Door Lisanne Doff 23 april 2020

Sinds donderdag 23 april hebben we er een nieuwe start-up bij in Dordrecht: Pieter Pot. Een maand eerder dan gepland gaat dit bedrijf verpakkingsvrije boodschappen bezorgen in Dordrecht. Hoe dat werkt? We leggen het je uit.

Oprichters Jouri Schoemaker (29) en Martijn Bijmolt (27) merkten in 2019 dat ze duurzame keuzes wilden maken, maar vonden dat dat niet te veel moeite moest kosten. “Door te bezorgen, hoeft niemand te sjouwen met potten en kan het assortiment veel groter zijn dan in fysieke verpakkingsvrije winkels,” lezen we op de website van Pieter Pot.

Boodschappen in glazen potten

Pieter Pot is de eerste online supermarkt die verpakkingsvrij boodschappen bezorgt, door producten in glazen weckpotten te verpakken (‘verpot’) en deze bij consumenten (‘potters’) thuis te laten bezorgen. Lege potten worden weer mee teruggenomen om te wassen en opnieuw te vullen.

Wat kost dat?

Pieter Pot vergelijkt hun prijzen met die van Albert Heijn en Jumbo. Hierdoor kunnen ze jou, naar eigen zeggen, verzekeren dat hun producten niet duurder zijn dan die in de reguliere supermarkt. De bezorgkosten voor bestellingen onder de €45,- zijn €4,95 en boven de €45,- zijn er geen bezorgkosten. Er wordt €1,50 statiegeld gevraagd voor de potten.

Wachtlijst voor Dordrecht

Door de uitbraak van het coronavirus zien de oprichters nu, ruim een jaar later, een enorme stijging in de behoefte naar hun dienst: de wachtlijst is verdubbeld naar meer dan 10.000 consumenten en groeit nog steeds dagelijks. Vanaf vandaag, donderdag 23 april, worden de eerste boodschappen in Dordrecht bezorgd, laat een medewerker ons weten. Wil je meer informatie of een plekje op de wachtlijst? Check dan de website van Pieter Pot.

Bekijk ook:

Chia en Kim Lunchroom Helena Voorstraat smalste huis

Coronacrisis hield Kim en Chia niet tegen: ze openden hun Lunchroom Helena

Heb je een supertof horecaconcept bedacht, zitten we opeens middenin de coronacrisis. Het overkwam C...
Caroline Bloemisterij 't Kroontje

Jip sprak met Caroline van bloemisterij Het Kroontje: ‘Onze nieuwe winkel wordt dubbel zo groot’

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.