Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe locatie voor zomerkermis en Dancetour, heel leerjaar in quarantaine en meer weekendnieuws

Door Lisanne Doff 30 november 2020

Heb je afgelopen weekend van je vrije dagen genoten en weinig nieuws gevolgd? Geen probleem, want we zetten een paar opvallende gebeurtenissen in Dordrecht op een rijtje. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Winkels eerder dicht door grote drukte

Het was zaterdagmiddag zo druk in Dordrecht, dat burgemeester Wouter Kolff niet anders kon dan winkeliers bevelen om 16.00 uur te sluiten. Black Friday en de inkopen voor sinterklaas en kerst zorgden voor grote belangstelling in de stad. De burgemeester kreeg van hulpdiensten te horen dat de afstand onmogelijk te hanteren en handhaven was. In Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was het alleen te druk in Dordrecht. Op zondag konden de winkels weer ‘normaal’ open. Voor de komende weken hoopt de burgemeester dat binnenstadbezoekers de keuze maken om op rustige momenten te komen of terug naar huis te gaan.

Heel derde leerjaar van Insula College in quarantaine

Foto: ANP

Een leerling van het Insula College op het Leerpark had in quarantaine moeten zitten, maar is toch naar school gegaan. Het gevolg: alle leerlingen uit het derde leerjaar moeten in quarantaine. Dit is besloten omdat de leerlingen in verschillende samenstellingen in de klas zitten. Ook de toetsweek is verplaatst.

Mogelijk nieuwe evenementenlocatie voor zomerkermis, Dancetour en circussen

Fun Factory Zomerkermis Dordrecht
De zomerkermis in 2019. | Foto: indebuurt Dordrecht

De gemeente is op zoek naar een nieuwe locatie voor evenementen, omdat de Spuiboulevard vanaf 2023 niet meer beschikbaar is vanwege bouwplannen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het gebied tussen de Zwijndrechtse Brug en Krispijntunnel op het oog. Er is al naar meerdere plekken gekeken, zoals het Weizigtpark, het parkeerterrein van voetbalclub FC Dordrecht, het Statenplein of Bagijnhof. Maar die ideeën gingen niet door. Kermisbonden zijn in ieder geval enthousiast over deze locatie.

Reparatie Kyck over den Dyck

Begin oktober moest molen Kyck over den Dyck per direct stilgelegd worden, omdat er scheuren in de stalen roeden van de wieken zitten. Het gevaar bestaat dat de wieken kunnen afbreken als ze blijven draaien. Er is onderzoek gedaan en de reparatie gaat 9 maanden duren en zo’n € 100.000,- kosten. Het bestuur hoopt tussen de 50 en 80 procent subsidie te krijgen, maar er is nog steeds € 30.000,- nodig. Daarom wordt er een omroep gedaan om te doneren. Inmiddels is er tot 29 november € 9047,- opgehaald.

Op deze zonnige zondag, een “zonnige” update van de gedane donaties voor de renovatie van de wieken! Iedereen onze…

Geplaatst door Kyck over den Dyck op Zondag 29 november 2020

Geen mondkapjesplicht in Albert Schweitzer ziekenhuis

De hoofdingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis. | Foto: ANP

Vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht in publieke binnenruimten. Toch komt er geen plicht in het Albert Schweitzer ziekenhuis, omdat zij stellen niet bevoegd te zijn tot het handhaven. Dat laat AD De Dordtenaar weten.

Het ziekenhuis wil ‘beslist niet’ dat boa’s gaan controleren en bekeuren in het ziekenhuis. Het gaat om een kleine groep mensen die weigert een mondkapje te dragen. Zij worden hier bij de ingang aangesproken en krijgen een mondkapje aangeboden. Mensen die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen, blijven ook na 1 december zonder mondkapje welkom in het ziekenhuis.

Bekijk ook:

Afsluiting Wantijbrug en meer: hier moet je omrijden vanaf maandag 30 november

De werkzaamheden aan de N3 gaan ook komende week door, waardoor diverse toe- en afritten zijn afgesl...
Alternatief Kerstmarkt Dordrecht 2020 Dordtse Decemberdagen

Lichtfestival, lasershow en inpakservice: zo komt de Dordtse binnenstad in de kerstsfeer dit jaar

Dit jaar is er zoals bekend is geen Kerstmarkt in Dordrecht. Onder de naam Dordtse Decemberdagen wil...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.