Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yummie! We krijgen een nieuwe ijszaak en ze verkopen meer dan ijs

Door Lisanne Doff 12 maart 2019

We zijn binnenkort een ijszaak rijker en wel op Statenplein 140! De zaak heet Belicio-Cheatday en is in Rotterdam al echt een begrip. De bouw van de ijszaak is in de tweede week van maart gestart. Eigenaresse Amber Beekkerk van Ruth heeft speciaal een ontwerper ingeschakeld die de zaak gaat inrichten. Ook zijn ze druk bezig met een terrasvergunning, zodat je straks lekker in het zonnetje buiten kunt zitten. 

Plek voor iedereen

Er wordt druk gewerkt aan een winkel met plek voor 40 à 50 personen. Genoeg plek dus! Amber: “In de Koopgoot in Rotterdam hadden we echt te weinig plek, het zat altijd vol. Met dit design in Dordrecht willen we het optimaliseren, zodat er genoeg mensen een plekje hebben. Daarnaast willen we met de terrasvergunning zorgen voor nog eens vijftig extra plekken.”

Dit kun je krijgen

In de winkel komt een bar waarop je jouw eigen ijs of shake kunt samenstellen. Maar dat is niet het enige wat ze gaan verkopen. Denk aan: donuts, bolletje koekjesdeeg, freakshakes en wafels. Begin je al te watertanden? “We willen iedere maand één of twee specials aanprijzen en wisselen van smaken. Er komt een kaart waar je van kunt kiezen als je geen inspiratie hebt, maar je mag natuurlijk ook je eigen creatie samenstellen.”

Zoveel lekkere dingen! | Foto: Belicio-Cheatday Facebook
Een freakshake! | Foto: Belicio-Cheatday Facebook
Een Belicio donut! | Foto: Belicio-Cheatday Facebook

Waarom Dordrecht?

Waarom heeft Belicio eigenlijk gekozen voor Dordrecht als tweede locatie? “Ik was al bezig met het opzetten van een tweede locatie. We gingen kijken in de buurt van Rotterdam en toen kwam Dordrecht in ons op. We zijn er heen gereden en dachten meteen: het is zo gaaf om hier wat te doen! Op vrijdag en zaterdag is er ook de ochtendmarkt en daar gaan we ook op inspelen. We denken aan een ontbijtje, maar dan wel zoet. Denk aan warme wafels of pannenkoeken met spek of kaas en verse jus d’orange.

In deze maand opent Belicio

“We willen Belicio begin april openen, maar de exacte datum hangt nog af van hoe snel alle vergunningen zijn geregeld. We zijn met een hele club mensen aan de gang om er iets moois van te maken. Ook komt er een leuke actie, zodra we zijn geopend. Daar hoor je binnenkort meer over!”

Lees ook:

Binnenkort opent Bistro La Bohème en dit gaan ze serveren

Leuk! Over een paar weken zijn we in Dordrecht een bistro rijker. Op 15 maart openen Ron en Jackie v...

YouTuber Glenn vindt Dordt de perfecte plek voor zijn video’s en dit is waarom

YouTuber en vlogger worden stond niet altijd bovenaan het wensenlijstje van Glenn Eilbracht. Hij kom...
De Galo de Barcelos - Kip 't Simpel - indebuurt Dordrecht

Caroline at een Portugees pasteitje en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...


Meer over Belicio Cheatday ontdekken?

Belicio Cheatday

ijssalons

Gesloten11:30 - 18:00

Statenplein 140, Dordrecht

Bekijk meer:ijssalons

  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.