Vintageliefhebbers opgelet: we krijgen een ReShare Store

Door José de Jong 9 augustus 2018

Ecofashionista’s, recessionista’s en kringloopkoninginnen opgelet: ReShare Store komt naar Dordrecht. De elfde tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils komt op de Voorstraat 262. 

Een tweede leven

En wat kun je verwachten van ReShare Store? Bij de winkel vind je kwaliteitskleding die een tweede leven krijgen, voor dames, heren en kinderen. Een klein deel van het assortiment bestaat uit vintage kleding. Ook accessoires zoals tassen, riemen en schoenen verkopen ze in de winkel.

Ruimtelijk, overzichtelijk en industrieel

De winkel krijgt dezelfde uitstraling als de andere filialen: ruimtelijk, overzichtelijk en industrieel. In de video hieronder krijg je een beeld van het Nijmeegse filiaal. De sollicitatieprocedure is al van start gegaan.

De tekst gaat verder onder de video.

Van outletzaak naar ReShare Store

In het pand zit nu Outlet Lederen Kleding C. de Reus. Eerder huisde er een sportoutlet. De komende vijf jaar zal de winkel in ieder geval in dit pand blijven, want de huurtermijn is vijf jaar.

Nieuw in Dordt zijn ze wel, nieuw in de markt niet

Onder de noemer ‘het Leger kan de kleren krijgen’ zamelt het Leger des Heils al sinds 1885 (!) kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Okeej, de voddenkar is ingeruild voor containers. Maar de basis is nog steeds hetzelfde.

Tot vijf jaar geleden werd de kleding alleen gebruikt voor noodhulp en verkocht aan sorteerbedrijven. Met die opbrengsten helpt het Leger des Heils doelen zoals jeugdzorg, arbeidsre-integratie en de opvang van tienermoeders. Maar in 2013 begonnen ze dan toch voor zichzelf en opende ze een eigen winkel. En nu, vijf jaar later, wordt Dordrecht aan het rijtje toegevoegd. De winkel gaat naar verwachting later dit najaar open.

ReShare Store

kledingwinkels

Voorstraat 262, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.