Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Miauw! Dordrecht krijgt eerste kattencafé in de Vriesestraat

Door Lisanne Doff 29 juli 2020

Ben jij het liefst omringd door zoveel mogelijk katten tegelijk? Dan hebben we leuk nieuws, want Dordrecht krijgt een eigen kattencafé!

Monique Rozendaal opent in september haar Kattencafé Stripe in de Vriesestraat en acht katten komen haar gezelschap houden. Het idee ontstond toen ze in de ziektewet terecht kwam en plannen had om een nieuwe baan te zoeken. “Zelf ben ik gek op katten en ik heb er drie thuis. In deze periode heb ik het kattencafé in Rotterdam bezocht en ik vond het zo leuk. Ik dacht: zou ik dit ook kunnen? Ik heb een week lang slapeloze nachten gehad en toen de knoop doorgehakt. Ik zat toch thuis, dus ik had genoeg tijd. Na anderhalf jaar voorbereiding gaat het dan echt gebeuren.”

Acht asielkatten

Monique: “Ik wil erg graag acht asielkatten in het café laten wonen, maar dat idee was lastiger dan gedacht. Asiels zijn een beetje terughoudend, maar na mijn uitleg krijg ik acht katten vanuit het asiel in Gorinchem. Ik wil straks aan de muur een foto van elke kat hangen, zodat bezoekers weten wie nou wie is.”

Huiskamereffect

Monique is samen met haar man en kinderen druk bezig met de inrichting van het kattencafé. Er zit een nieuw kleurtje op de muren en achterin het pand komen een balie en een zelfgemaakte kast waar de katten kunnen relaxen. In het midden van het café staat nog een klein podium van de voormalige platenzaak Velvet. Monique: “Hier creëren we het huiskamer idee. Er komen een kleed, een bank en fauteuils om het geheel aan te kleden. Daaromheen zetten we tafeltjes waar bezoekers wat kunnen drinken en eten.”

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Op het podium wordt een huiskamer gecreëerd. | Foto: indebuurt Dordrecht

De inrichting

Het kattencafé wordt op een speelse manier ingericht. Er komen krabpalen en krabmatten en aan de muur worden planken bevestigd waar de katten overheen kunnen lopen. Voor de rest worden er touwen opgehangen waar de katten in kunnen klimmen en aan de muur komen kattenmanden. Bezoekers kunnen met de katten spelen en kroelen terwijl ze wat te eten en drinken bestellen. “We beginnen met een simpele menukaart”, vertelt Monique. “Er komt koffie, thee en fris op te staan. Daarnaast serveren we verschillende soorten gebak, broodjes en tosti’s.”

Je kunt verder lezen onder de foto’s. 

Een paar kattenmandjes komen aan de muur te hangen. | Foto: indebuurt Dordrecht
De man van Monique maakte deze kast waar de katten kunnen rusten. | Foto: indebuurt Dordrecht

Warm welkom

Verschillende ondernemers in de Vriesestraat hebben Monique al welkom geheten. “We krijgen zulke leuke reacties. Het nieuws dat er een kattencafé in de straat kwam, ging als een lopend vuurtje. Vanaf september gaan we dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open en we krijgen hulp van vrijwilligers. Er kunnen zo’n 25 gasten tegelijk naar binnen en we gaan op reservering werken. Niet alleen vanwege de coronamaatregelen, maar ook vanwege de drukte voor de katten.”

Update: De opening van het kattencafé is iets uitgesteld. Het verkrijgen van vergunningen kost meer tijd dan verwacht. Eigenaresse Monique hoopt alsnog half september open te gaan. Update: Kattencafé Stripe opent 6 oktober.


Meer over Kattencafé Stripe ontdekken?

Kattencafé Stripe restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Vriesestraat 110, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bekijk ook:

Scheffersplein Dordrecht terras

Gespot! Binnenkort opent dit nieuwe zaakje aan het Scheffersplein

Ben je gek op een lekkere bak koffie? Dan heb je binnenkort een nieuw adresje om uit te proberen. In...

Binnenkijken bij het nieuwe restaurant El Bonito in Stadspolders

Het moment is daar: het nieuwe restaurant El Bonito gaat 19 juli open! De komst van het restaurant i...
Het Kaas en Wijnhuis - kaas en wijn speciaalzaak - indebuurt Dordrecht

Leuk! Dit zit er nu in het oude pand van Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof

Het Bagijnhof heeft er weer een leuke winkel bij! Sinds kort vind je op nummer 72 het pandje van Lek...
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.