Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! We krijgen een Kinderzwerfboekstation in Dordrecht

Door Lisanne Doff 11 oktober 2019

Vanaf donderdag 17 oktober hebben we een Kinderzwerfboekstation in de Stadswinkel. Maar wat is dat precies? Dat leggen we uit:

Loes en Jacqueline van Zanten, de Dordtse illustrator en de schrijfster van de Loesje en Lientje boekjes, zijn van mening dat leesplezier en het hebben van een boek voor ieder kind toegankelijk moet zijn. Zij hebben de gemeente enthousiast gemaakt om een locatie voor een Kinderzwerfboekstation te bieden. Dit is een plek waar kinderen een boek kunnen halen, lezen en daarna mogen laten zwerven.

Twee boekenkastjes

Leerlingen van het Insula College zijn tijdens de techniekles met bouwtekeningen, hout en een dosis enthousiasme aan de slag gegaan met als resultaat twee prachtige boekenkastjes. Team Variant van Gemiva gaat de stations onderhouden en regelmatig voorzien van nieuwe zwerfboeken. Groep 7 van De Horizon maakt als eerste gebruik van het Kinderzwerfboekstation. Alle kinderen mogen een boek uitkiezen en meenemen om het daarna te laten zwerven.

Loesje en Lientje

Op donderdag zullen de kinderen basisschool de horizon en het Insula College de kastjes onthullen, waarna wethouder Peter Heijkoop het station opent door er een Loesje en Lientje boekje in te zetten. Vanaf donderdagmiddag, als de Stadswinkel in het Stadskantoor open is, kun je een kijkje nemen bij het Kinderzwerfboekstation.

Lees ook: 

Loesje Loes en Jacqueline van Zanten

Loesje beleeft avonturen en haar bedenkers Jacqueline en Loes ook

Een boekje met een verhaal en dan achterin nog eens wat weetjes en een knutselpagina. Het is geen li...
Nationale voorleesdagen - Bibliotheek AanZet Dordrecht - indebuurt.nl

Leuk voor kinderen: hier wordt er gratis voorgelezen

"Er was eens..." Lezen is leuk en ook erg belangrijk voor kinderen. Vindt jouw kleintje het ook zo l...
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.