Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Dit zit er nu in het oude pand van Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof

Door Lisanne Doff 7 juli 2020

Het Bagijnhof heeft er weer een leuke winkel bij! Sinds kort vind je op nummer 72 het pandje van Lekkerjaa. En ja, wat je er kunt vinden is erg lekker. Ze verkopen namelijk snoep, noten, chocolade en ze zijn van plan om nog veel meer aan hun assortiment toe te voegen.

We spreken met eigenaar Marco de Ruiter. Samen met zijn vrouw Azniv droomde hij al vijf jaar over een eigen winkeltje in het centrum van Dordrecht. Marco: “Met mijn vrouw was ik al op evenementenmarkten te vinden, maar door de coronacrisis lag dit helemaal stil. Dit was voor ons het moment om een eigen winkel te starten. Azniv kwam het pandje op het Bagijnhof tegen en we vonden dit dé perfecte plek.”

Het verhaal gaat verder onder de foto. 

Foto: indebuurt Dordrecht

Dit kun je in de winkel vinden

Marco en Azniv houden allebei van lekkere noten, een goede bonbon en drop. Daarom hebben ze hun nieuwe winkel ingericht met verschillende lekkernijen. “We hebben 62 soorten drop en snoep en daar zit ook suikervrij en halal snoep tussen. Daarnaast maken we onze eigen notenmixen die net even iets anders zijn dan in de supermarkt. We willen ook nog uitbreiden met banket. Mijn vrouw is Libanees en wil graag een Arabisch tintje aan de winkel toevoegen. Dat doen we met Midden-Oosters banket, zoals baklava of koekjes met pistachenoten.” Bij Lekkerjaa kun je ook geschenksetjes kopen of een blik vullen met snoepjes.

Je kunt verder lezen onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Op de weekmarkt

Op dit moment heeft de winkel nog geen vaste openingstijden. Maandag zijn ze gesloten en op zondag zijn ze één keer per maand open. Op de andere dagen hopen ze vanaf 11.00 uur open te zijn. Lekkerjaa is vanaf nu ook op vrijdag en zaterdag op de weekmarkt te vinden. Marco: “Dat we ook op de markt in Dordrecht kunnen staan, vinden we super. We zijn net nieuw, maar werden direct in de groep opgenomen en kunnen alles vragen. Ik heb alleen maar lof voor de ondernemers daar.”

Bekijk ook:

Lekker! Er zit een nieuwe winkel op het Bagijnhof en dit kun je er kopen

In juni hebben we er een nieuwe winkel bijgekregen op Bagijnhof 66: De Kaasstolp. Zoals de naam al z...

Vero Moda verdwijnt uit de binnenstad maar deze winkel komt ervoor terug

Kledingwinkel Vero Moda aan de Sarisgang heeft besloten op 25 juli te sluiten. Het pand in de binnen...
Sofie Kaptein kinderkleding winkel Suus Handmade - Hof duurzaam tweedehands gerecycled upcycled naaimachine

Sofie opende een atelier op het Hof: ‘Mijn dochtertje is mijn inspiratiebron’

Een oud overhemd, dat gooi je toch weg? Niet als het aan de Dordtse Sofie Kaptein ligt. Zij maakt in...

Meer over Lekkerjaa ontdekken?

Lekkerjaa snoepwinkels

Gesloten11:00 - 18:00

Bagijnhof 72, Dordrecht

Bekijk meer:snoepwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.