Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met Ruben over zijn nieuwe koffiezaakje ‘Hazel’ op de Voorstraat

Door Jip 18 september 2020

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer sprak ze met Ruben Brand, de eigenaar van een nieuw koffiezaakje dat opent op Voorstraat 130 in Dordrecht. 

Ruben is tweeëndertig jaar, woont in Dordrecht en heeft samen met zijn partner Maryse, waar hij overigens nog steeds enorm verliefd op is, een prachtige dochter: Fiene. Fiene van ruim anderhalf huppelt tijdens ons gesprek vrolijk met haar bal om ons heen. Ik vraag Ruben of hij altijd al een kinderwens heeft gehad. “Ik ben zelf als oudste opgegroeid in een gezin met vier kinderen en wilde al van jongs af aan vader worden”, vertelt hij. Op mijn vraag of hij zichzelf een leuke papa vindt, hoeft hij geen antwoord te geven. Fiene komt aangerend en laat zich schaterlachend in zijn armen vallen. Duidelijk.

Liefde voor koffie

Na diverse opleidingen komt Ruben in de horeca terecht. Hij houdt van de omgang met mensen en even de tijd nemen voor iemand. Zo heeft hij de laatste twee jaar bij Nobel’s Brood gewerkt. Geleidelijk kwam de liefde voor koffie. Het idee waar hij al op jonge leeftijd mee rond liep, het hebben van een eigen onderneming, begon te groeien.

Het verhaal gaat verder onder de foto. 

Hazel is te vinden op Voorstraat 130. | Foto: LP

Hazel

“Vroeger wilde ik een skateboardwinkel beginnen. Geen grote doelen, maar gewoon iets voor mezelf te ondernemen.” Dat idee begon steeds vastere vormen aan te nemen. Maar welke kant wilde hij op, toch iets met koffie? Fietsend door de binnenstad werd zijn aandacht getrokken door een pand op de Voorstraat Noord wat al een poosje leeg stond. Zijn interesse was gewekt en hij wilde het hebben. Na wat geregel is hij nu de trotse eigenaar van het pandje. De droom van een eigen koffiezaakje komt steeds dichterbij. Hij heeft zelfs al een naam: Hazel. Ik ben benieuwd hoe hij daarop gekomen is. “Het is de naam van een rol van een personage uit mijn lievelingsfilm. Ik heb het altijd onthouden omdat ik het zo’n prachtige naam vond.”

‘Hazel is de naam van een personage uit mijn lievelingsfilm’

Vegetarisch koffiezaakje

Ik vraag hem ook wat we kunnen verwachten als we naar zijn koffiezaakje komen. “Je kunt heerlijke koffie en thee to go halen”, vertelt Ruben enthousiast. “Ik ga me op het bakken van lekkers storten. Belegde broodjes en zoetigheden. Je kan bijvoorbeeld denken aan een vegetarische lunch. In het begin zal ik van woensdag tot zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur open zijn.”

Je kunt verder lezen onder de foto. 

Ruben is aan het passen en meten. | Foto: LP

De opening

Ik mag rondkijken in het nu nog lege pand. Ruben wacht op wat vergunningen van de gemeente om daarna helemaal los te kunnen gaan. Hij heeft met tape afgeplakt hoe hij de inrichting wil hebben. Daarbij krijgt hij hulp van zijn vader die aannemer is. “En mijn broer is goed met leidingen aanleggen. Dat moet goed komen”, zegt Ruben. Verder wil hij het vooral basic houden met rustige kleuren. Voorlopig wordt het coronaproof ingericht, maar hij hoopt buiten nog een terras langs de prachtige hoge zijramen te kunnen creëren. Als alles volgens plan verloopt, gaat Hazel in oktober open. Ik verheug me nu al op het nieuwe zaakje! Uitgezwaaid door vader en dochter beloof ik als coffee addict natuurlijk een cappuccino bij hem te komen halen in het najaar.

Liefs, Jip

Bekijk ook:

Jip sprak met de Dordtse brandweer over hun vak en hilarische anekdotes

Laatst rukte de Dordtse Brandweer uit, richting het Stadhuisplein. Niet voor een melding dit keer, m...

Jip was te gast bij Gerdien en Chris van Shirestal en Theetuin De Griendheuvel

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.