Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot! Binnenkort opent dit nieuwe zaakje aan het Scheffersplein

Door Lisanne Doff 24 juli 2020

Ben je gek op een lekkere bak koffie? Dan heb je binnenkort een nieuw adresje om uit te proberen. In het voormalige pand van Ichiraku, op Tolbrug nummer 11, opent Café Piazza. 

We spreken eigenaar Haki over zijn nieuwe zaak. Hij woont zo’n dertig jaar in Dordrecht en het was altijd al zijn wens om een eigen pandje te hebben. Café Piazza wordt een echte koffiebar waar je overdag een bak koffie kunt drinken met wat lekkers erbij. “Ik zei altijd: als ik ooit een zaak begin, wordt het een koffiebar. Mijn partner zorgt voor panna cotta en gebak en je kunt hier een broodje eten. We hebben bijvoorbeeld panini’s, Italiaanse bollen en ciabatta. Daarnaast krijgen we buiten een klein terrasje.”

Je kunt verder lezen onder de foto. 

Foto: indebuurt Dordrecht

1 + 1 gratis

Haki is zelf enorm liefhebber van koffie en weet uit ervaring dat je rond een uurtje of tien graag twee bakjes lust. “Als je bij een café gaat zitten, betaal je al snel €5,50 voor twee bakken koffie. Ik weet van mezelf en vrienden dat we het dan liever bij één kopje houden, want het wordt al snel prijzig. Daarom wil ik met een leuke actie starten. Je betaalt voor één kop koffie en krijgt de tweede gratis, zodat je ’s ochtends goed kunt opstarten!”

De naam

Waar komt eigenlijk de naam Café Piazza vandaan? “Piazza betekent plein”, vertelt Haki. “Omdat we met de zaak aan het Scheffersplein zitten, vonden we dit een goede naam. Het is kort, maar krachtig en daar houd ik wel van.”

Bijna open

Wil jij de koffie testen? Dan kan dat binnenkort. Haki hoopt in het weekend van 25 en 26 juli open te gaan, maar durft niet met zekerheid te zeggen of dat gaat lukken. “En anders wordt het de week erna. We zijn zo goed als klaar om open te gaan.”

Bekijk ook:

Het Kaas en Wijnhuis - kaas en wijn speciaalzaak - indebuurt Dordrecht

Leuk! Dit zit er nu in het oude pand van Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof

Het Bagijnhof heeft er weer een leuke winkel bij! Sinds kort vind je op nummer 72 het pandje van Lek...
Jolanda byBranderhorst concept store Voorstraat-Noord Dordrecht

Winkels in coronatijd: zo gaat het met concept store byBranderhorst.

Zowel grote ketens als kleine ondernemers hebben het lastig door de coronacrisis. Hoe hou je als rel...

Doorstart Smit Mode: meerdere vestigingen sluiten en dit is de status in Dordrecht

Smit Mode was failliet maar maakt een doorstart, zo meldden we woensdag. Ook het Dordtse filiaal zou...

Meer over Café Piazza ontdekken?

Café Piazza koffiebars

Tolbrug 11, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.