Fijn! Hier zit de eerste winkel voor BBQ-liefhebbers in Dordrecht

Werner BBQing Dordrecht barbecue speciaalzaak
Foto: Facebook BBQing Dordrecht

Dordrecht heeft eindelijk een barbecuespeciaalzaak! Vlakbij de A16 opende Werner Kelder in maart BBQing: dé hotspot voor barbecueliefhebbers. Dat hij zijn eigen BBQ-speciaalzaak zou openen en ijs op de grill zou leggen, had de voormalig financieel adviseur nooit verwacht.

“Ik had al jaren het plan in mijn hoofd om een speciaalzaak te beginnen. Daarom benaderde ik in 2020 een fabrikant. Ik kreeg van een houthandel in het oude NMI-gebouw in Krispijn een plek van tien vierkante meter, daar kon ik kijken hoe het zou lopen. Dat gaf hem ook reuring en met af en toe een stuk vlees was de deal bezegeld.”

De vraag trok aan en het hoekje bij de houthandel werd te klein. Maar waar moest Werner heen met zijn handel? “Ik kwam dit pand aan de Voltastraat tegen. Hier heb ik een showroom van bijna driehonderd vierkante meter, vol met barbecues van onder andere Smokey Bandit en OFYR, brandstof zoals houtskool en pellets, accessoires en rubs. Zodra het kan, ga ik ook weer barbecueworkshops geven. Achter de showroom heb ik een schitterende open ruimte om iedereen de fijne kneepjes van het barbecueën te leren.”

Lees verder onder de foto.

BBQing Werner Kedner barbecuewinkel Dordrecht
Foto: Olivier Kelder / BBQing

Carrièreswitch

In zijn vorige leven was Werner financieel adviseur. “De markt stortte in tijdens de financiële crisis en daarom maakte ik in 2011 een uitstapje. Ik werkte als kerstbomenverkoper en kwam zo bij een tuincentrum terecht, waar ik als leidinggevende verantwoordelijk was voor de tuinmeubelen en barbecues.”

Na zeven maanden in deze functie pakte hij zijn bedrijf in financiële dienstverlening weer op. Toch bleef het kriebelen. Zoveel, dat hij in 2016 een accountmanager van barbecuemerk Weber benaderde of ze nog grill masters zochten. Dat was zo en door het merk werd Werner opgeleid tot grill master.

Barbecueën als passie

Barbecueën is zoveel meer dan verbrande worstjes en ongare kipsaté. Anno 2021 kun je complete menu’s bereiden op de BBQ. “Mensen verbazen zich hoeveel vegetarische gerechten je kan bereiden op een barbecue. Ik hoor vaak van vegetariërs dat ze op reguliere barbecuefeestjes eenzijdig te eten kregen, alleen wat groente. Tegenwoordig heb je zulke mooie producten. Die combineer je moeiteloos met eten voor mensen die een stuk vlees willen knauwen.”

Andere vooroordelen over grillen op vuur weet Werner ook snel te ontkrachten. “Het is niet vooral veel voorbereiden en snel wat opeten. Je kunt de buitengrill makkelijk op de kopse kant van je tafel zetten. Zo kan de griller gezellig aan tafel blijven terwijl hij of zij het eten verzorgt. En er kan meer op dan alleen vlees en groenten. Wat dacht je van koudgerookte kaas of zelfs ijs?”

Rock-‘n-rollen met senioren

Eten is beleven. Voor barbecueën geldt geen uitzondering, vindt Werner. “Je bent met vuur bezig. Ik hou van die stoere beleving. Ik ben geen vleesomdraaier en noem mezelf culinair grillmaster. Ik kook graag creatief. Zo mocht ik eens grillen bij zeventigplussers. Er bleek een 85-jarige vrouw in het gezelschap te zitten die rock-‘n-roll danst. Dan vind ik het leuk om haar eruit te plukken en met haar te swingen. Het zit in de aard van het beestje om mensen te vermaken.”

Werner is er zeker van dat hij de enige barbecuespeciaalzaak van Zuid-Holland zuid heeft. Grappend zegt hij: “Ik ben dus de grootste in de regio en dat is leuk. Ik hoop dat ik over twee jaar een begrip op barbecuegebied ben. Wanneer zowel iedere barbecuefanaat mij weet te vinden, weet ik dat ik het goed doe. Over vijf jaar hoop ik behoorlijk wat grill masters vast in dienst te hebben. Mooi is dat ik personeel in de horeca niet alleen les geef in grillen, maar ik leer ze ook vooral er een show van te maken.”

Hij is positief over zijn carrièreswitch. “Ik voel me ondernemer pur sang. Mijn werk varieert van barbecues verkopen tot gerechten maken. Dat is op een positieve manier intensiever dan een hypotheek of verzekering verkopen. Hier zit meer beleving en creativiteit in. Dat ik mijn gasten een leuke, nuttige en heerlijke barbecuebeleving kan meegeven, vind ik fantastisch!”

 • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

Werner BBQing

Voltastraat 4, 3316 AW Dordrecht

Meer informatie

Werner BBQing

Voltastraat 4, 3316 AW Dordrecht

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Dordrecht

Ga naar “Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat”

Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat

Ga naar “Nieuw! Charlotte opende haar winkel met alles voor (toekomstige) ouders en kinderen”

Nieuw! Charlotte opende haar winkel met alles voor (toekomstige) ouders en kinderen

Ga naar “Zoetekauwen opgelet! Er zit een nieuwe snoepwinkel in de binnenstad”

Zoetekauwen opgelet! Er zit een nieuwe snoepwinkel in de binnenstad

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Voetgolf € 5,95”

Voetgolf € 5,95

 • Geldig t/m 16 augustus 2022
Ga naar “FERM decoupeerzaag € 21,95”

FERM decoupeerzaag € 21,95

 • Geldig t/m 16 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker bediening”

Medewerker bediening

 • Jack’s Steakhouse
 • Fulltime/Parttime
Jack's Steakhouse - indebuurt Dordrecht
Ga naar “Verzorgende basis”

Verzorgende basis

 • Parttime
Ga naar “Receptionist”

Receptionist

 • Bastion Hotel Dordrecht
 • Parttime
Bastion Hotel Dordrecht - indebuurt.nl
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Mostert Juweliers Dordrecht
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022
Ga naar “Popronde Dordrecht”

Popronde Dordrecht

 • 10 september 2022
Ga naar “Dordtse Cultuurnacht”

Dordtse Cultuurnacht

 • 15 oktober 2022