Er opent een nieuw restaurant in Dordt, maar er ging er ook eentje dicht

Door Caty Groen 14 maart 2018

Restaurants komen en restaurants gaan. Dat is in Dordrecht niet anders. Vandaag, woensdag, gaat restaurant Zeeblauw open en onlangs sloot Marktzicht. Wel bijzonder is dat het beide visrestaurants zijn.

Marktzicht
Restaurant Marktzicht sloot onlangs na ruim veertig jaar zijn deuren. Foto: Caty Groen

Laten we beginnen met de sluiting. Onlangs ging visrestaurant Marktzicht dicht. Het heeft ruim veertig jaar aan de Varkenmarkt gezeten en keek uit over de Grote Markt. Eigenaar Johan van Boudestein is bijna 68 jaar en heeft geen bedrijfsopvolger, meldt hij via Facebook. De chef-kok hangt zijn schort niet helemaal aan de wilgen, want hij gaat nog wel catering doen en is beschikbaar als kok voor privédiners.

Zeeblauw
Visrestaurant Zeeblauw aan de Spuiboulevard. Foto: Caty Groen

Zeeblauw opent

Een opening, dan! Je kunt vanaf vandaag dineren in het spiksplinternieuwe visrestaurant Zeeblauw aan de Spuiboulevard. De zaak zit in het voormalige pand van ijssalon Eigenwys. Eigenaar is Peter de Leeuw, die al de scepter zwaait bij Dok Bar & Bites, een paar panden verderop op de Spuiboulevard. Ook is hij eigenaar van restaurant Dok in Zwijndrecht.

[mc4wp_form id=”18933″]

Restaurant Zeeblauw restaurants en horeca

vandaag gesloten

Spuiboulevard 3, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.