Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin van nieuwe hotspot Heerlijk: ‘Dordrecht miste een goed tosti-restaurant’

Door José de Jong 20 november 2020

Waar in Dordrecht kun je terecht voor een ontbijtje? Sinds 11 november is het antwoord daarop: bij Heerlijk aan de Voorstraat. Edwin ‘tostikoning’ Bleeker runt daar zijn eigen restaurantje waar je onder andere een tosti kroket kunt eten.

Loop je op de Voorstraat tussen de Nieuwstraat en de Augustijnenkerk, dan zou deze nieuwe hotspot je bijna ontgaan. Het oude pand van The Suco Bar ligt een beetje verscholen op dit stukje van de dijk. Zonde, want je kunt hier al vanaf acht uur ’s ochtends terecht voor een smoothiebowl, een uitgebreid ontbijt of misschien wel een van Edwins befaamde tosti’s. En die laatste zijn allesbehalve een klef stapeltje casino wit met daartussenin een plakje ham en kaas.

Geen vette bek

De ondernemer is bekend van FreshCourt, de horecagelegenheid van tennisvereniging Dash’35. Daar bewijst hij al jaren dat een tosti een ware beleving kan zijn. “In de sportwereld is de tosti een populair gerecht. Mensen zijn er gewend aan een vette bek. Ik wilde daar verandering in brengen met ambachtelijk bereide tosti’s”, vertelt Edwin over het ontstaan van zijn signature dish. Die vielen in de smaak en al gauw keken andere sportverenigingen met jaloezie naar de sportkantine.

Lekker gezond! Edwin is de man achter de bijzondere kantine van Dash’35

Van Spanje naar Dordt

Voordat de coronacrisis begon, hadden Edwin en zijn vrouw Claudia een plan: “We zouden verhuizen naar Spanje om daar uiteindelijk appartementen te verhuren. De grond was al gekocht. Dat idee ging uiteindelijk niet door. Ook moest de tennisvereniging tijdelijk dicht vanwege de maatregelen en ik kon niet veel meer doen dan schoonmaken. Ik zat veel thuis op de bank, waar ik erachter kwam hoe fijn het is om meer bij mijn vrouw te zijn. Ik wilde niet meer zoveel werken, en iets voor mijzelf beginnen.”

Lees verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Edwin met de populaire tosti pulled pork | Foto: indebuurt Dordrecht

Populairste tosti

Hij keek rond in de stad en merkte dat er in Dordrecht een gat in de markt was. “Er is hier niet veel open voor tien uur ’s ochtends. En een plek om goede tosti’s te eten ontbreekt ook.” Tosti’s met een twist maakte hij al op de tennisvereniging, en dat breidde hij uit voor zijn nieuwe restaurant. “De tosti pulled pork is nu al één van de populairste tosti’s. De variant met kroketten verrast mensen, maar wel op een positieve manier.”

‘De ideeën liggen op straat’

Voor kinderen maken Edwin en zijn collega’s onder andere de turbotosti. “Dat idee kreeg ik toen ik iemand hoorde praten over turboles, zoals ze zwemles noemden. Door het turbo te noemen, spreek je kinderen meer aan. De ideeën liggen op straat. Je moet alleen luisteren. Daarom vind ik het zo jammer dat ik mijn gasten nu nog niet in het restaurant kan verwelkomen. Zo ontvang je waardevolle feedback en kun je hun input vragen.” Daarom heeft hij zijn keuken met de toonbank voorin de zaak. “Zo kan ik iedereen gedag zeggen. Heb ik het wat rustiger, dan kan ik nog meer tijd vrijmaken voor mijn klanten. Dienstverlening zit in me, het is geen trucje.”

Eigen toko

De eerste dag ging voorbij voordat hij er erg in had. “We hadden een rij op straat staan. Aan het einde van de dag had ik een voldaan gevoel. We ontvingen veel bloemen van zowel buren als klanten, dat is echt hartverwarmend. Ik voel me welkom in deze buurt. Van mijn eigen toko krijg ik een voldaan gevoel.”

Misschien vind je dit ook wel interessant:

Teun Ruis Bakker Bart Achterom Dordrecht ondernemer franchisenemer franchiser

Teun is de nieuwe eigenaar van Bakkerij Bart Achterom: ‘Corona hield mij niet tegen om voor mezelf te beginnen’

Praat je met de 25-jarige Dordtenaar Teun Ruis, dan praat je met een enthousiaste bakker. Je zou bij...

De “Dordtse Phil” is belangrijk voor de stad: ‘We willen iedereen een kans geven om muziek te maken’

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks...
Stadskantoor Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Gemeente waarschuwt: betaal niet onnodig veel voor een afspraak of uittreksel

Wie zich wil inschrijven voor een opleiding of bij een woningbouwvereniging moet een uittreksel uit ...

Meer over Heerlijk tosti- en smoothiebar ontdekken?

Heerlijk tosti- en smoothiebar restaurants en horeca

Gesloten08:00 - 17:00

Voorstraat 246, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Dordrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Dordrecht.

adv.