Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nat pak voor agent na achtervolging van Airpoddieven en meer opvallend weekendnieuws

Door Lisanne Doff 29 juni 2020

Het is weer maandagochtend, dus tijd voor een overzicht van opvallende en belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen weekend.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Nat pak voor agent na achtervolging van Airpoddieven

Een agent kreeg zaterdagavond een nat politie-uniform, maar heeft daarbij wel twee verdachten van een diefstal van Aipods aangehouden. In Sliedrecht was de koper van Airpods er vandoor gegaan zonder voor de Airpods te betalen. Hij sprong op de scooter, die zijn vriend al had gestart, en ze reden vol gas weg. De politie startte een onderzoek en de scooter werd in Dordrecht gespot. De verdachten wilden niet stoppen, waardoor er een achtervolging werd ingezet. De politie kon de scooter blokkeren, waardoor deze het water in reed. Eén verdachte probeerde ervandoor te gaan in het water, maar hield geen rekening met de snelheid van één van de agenten. De twee jongens werden aangehouden en naar een cellencomplex in Dordt gebracht. De politie doet nu onderzoek naar de diefstal.

View this post on Instagram

Nat politieuniform en twee verdachten diefstal #Airpods aangehouden💪🏻 Zaterdagavond had een jongen afgesproken in #Sliedrecht om zijn Airpods te verkopen. De koper was samen met nog een jongen. Tijdens de verkoop rende de koper ineens weg met de Airpods zonder deze betaald te hebben. De koper sprong op een scooter die zijn “vriend” al had gestart en vol gas reden zij weg. Collega’s die de melding kregen stelden een onderzoek in en al snel werd de scooter met de verdachten erop door ons gespot in #Dordrecht. De verdachten wilden niet stoppen en dit werd een achtervolging. De collega’s konden de scooter de weg blokkeren, waarop deze het water in reed. Eén van de verdachte voelde zich klaarblijkelijk als een vis aan het water, want hij probeerde er vandoor te gaan. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid van onze collega die hem achterna dook in het water. Resultaat: een nat pak en een boef gevangen! De andere verdachte kon hierop ook aangehouden worden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex te Dordrecht. De recherche zal daar de zaak verder onderzoeken. P.s. de collega heeft hierna maar snel zijn reserve-schoenen aangetrokken… Uitleg is na het zien van het filmpje niet nodig. @politiedrechtstedenbuiten @politieeenheidrotterdam @politie

A post shared by Politie Lek En Merwede (@pol_lekmerwede) on

Jongeren sluipen sporthal binnen voor work-out

Zaterdagavond zijn drie jongeren rond 21.45 uur door de politie betrapt in een sporthal aan de Jacob Marisstraat. De jongens van 15, 16 en 18 jaar oud hebben geen schade aangericht, maar kregen wel een bekeuring van de wijkagenten in Krispijn. Dit omdat ze zonder toestemming in de sporthal waren. Op Instagram vertellen de wijkagenten: “Sporten juichen we toe, maar wel op de juiste plekken op de momenten waarop dit is toegestaan.”

Honderd waterscooters bij het Groothoofd

Ruim honderd waterscooters waren zondagmiddag bij het Groothoofd te zien. Dit uitje op het water werd voor de lol georganiseerd. De waterscooters gingen van het Groothoofd richting Rotterdam. Restaurant Het Bolwerck plaatste deze foto, gemaakt vanaf het terras.

Bij ons is altijd wel iets te zien

Posted by Restaurant Het Bolwerck on Sunday, 28 June 2020

Zwemmers die Oude Maas proberen over te zwemmen komen niet ver

Twee personen hebben op zondagavond geprobeerd om de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht over te zwemmen. Dit is bij wet verboden en daarom werden ze al snel door een reddingsboot van de KNRM uit het water gehaald. Ooggetuigen zagen het tweetal bij het Groothoofd in het water gaan en ze werden een tijdje in de gaten gehouden. Maar toen de twee zwemmers niet meer te zien waren, werd besloten om 112 te bellen. Hulpdiensten rukten uit vanwege de mogelijke drenkelingen. Eenmaal aan wal kregen de zwemmers een boete van €140,-.

Bezoek weer welkom bij zwaar getroffen Parkhuis

Vanaf 1 juli kunnen familieleden weer op bezoek bij bewoners van de hoofdlocatie van het Parkhuis. Begin mei werd het Parkhuis getroffen door een corona-uitbraak. 117 mensen raakten besmet en 31 van hen overleden. In de eerste twee weken van juli mag er één keer per week één bezoeker per bewoner langskomen. Het is de bedoeling dat de regels per 15 juli worden verruimd, maar een voorwaarde is wel dat er geen besmettingen bij medewerkers of bewoners mogen zijn.

Het Parkhuis Dordrecht verzorgingstehuis verpleeghuis
Foto: Google Streetview

Lees ook:

Wegwerkzaamheden Laan der Verenigde Naties Dordrecht omrijden wegopbreking IDBstock

Nodig maar vervelend: vanaf maandag 29 juni moet je hier omrijden

Te laat komen vind niemand leuk, kunnen we ons zo voorstellen. Wil je voorkomen dat je vast staat va...

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Dordrecht

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.