Misschien komen er straks hippe woningen bij de Weeskinderendijk en het Weizigtpark

Door Caty Groen 6 december 2017

Als er dan toch nieuwe woningen moeten komen, waarom dan niet ook langs de spoorzone? Dat lijkt de gemeente wel wat. We hebben het dan over het gebied langs de Weeskinderendijk, het Weizigtpark en het Leerpark.

Volgens burgemeester Wouter Kolff moet er langs die plek ruimte zijn voor 3.000 nieuwe huizen, meldt AD De Dordtenaar. Als je met de trein Dordrecht in rijdt, ziet onze stad er nou niet bepaald flitsend uit. Volgens Kolff moet het mogelijk zijn een heel nieuwe zone te bouwen met allerlei woningen: van lofts en appartementen tot stadsvilla’s.

Stadse bouwgebieden

Dordrecht heeft 10.000 nieuwe woningen nodig. Al eerder hadden de wethouders Reynvaan en Sleeking van Beter Voor Dordt geopperd om in de komende vijftien jaar 10.000 luxe woningen te bouwen om mensen met een hoger inkomen aan de stad te binden. Naast de zone Weeskinderendijk zijn verder de Stadswerven en de Spuiboulevard in de picture als stadse bouwgebieden. Zo komen deze week projectontwikkelaars en grondeigenaren voor het eerst bij elkaar om te praten over de ontwikkeling van de Spuiboulevard.

Meer over

Nieuws