Merel Baldé trekt slipje uit bij Boekenbal en nog meer opvallende gebeurtenissen dit weekend

Door Lisanne Doff 25 maart 2019

In het het weekend wil je niet altijd met nieuws bezig zijn. Om je weer een beetje bij te praten, lees je hier opvallende nieuwtjes van afgelopen weekend. Van Merel Baldé tot FC Dordrecht. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuw losloopgebied

losloopgebieden dordrecht hond uitlaten uitlaatgebied Zwijndrecht Hendrik-Ido-Ambacht
Foto: Pixabay

Heb je een hond en ben je op zoek naar een nieuwe, ruime uitlaatplaats voor je viervoeter? Dan kun je nu tijdelijk naar een nieuw losloopveld. Tussen de Blekershof en de Waterbeekstraat, bij school Vest, kun je nu jouw hond uitlaten. Op het terrein zijn geen obstakels meer te vinden en het is ontdaan van begroeiing. Maar deze uitlaatplaats verdwijnt op den duur weer, omdat het gebied wordt betrokken bij de bouw van een nieuw hotel aan het Vrieseplein.

Hou je bek en bef me-slipje gaat uit

Foto: Screenshot

Merel Baldé trok tijdens het Boekenbal haar ‘hou je bek en bef me-slipje’ uit. In eerste instantie was dit gebaar bedoeld voor Jan Siebelink, de eregast van het Boekenbal. Maar uiteindelijk deed ze het voor Freek de Jonge. Hij onderbrak de openingsspeech op het moment dat het de bedoeling was om stil te staan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. De cabaretier deed een oproep om een gezamenlijk statement tegen de speech van Thierry Baudet te maken. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Bij Shownieuws legt Merol uit waarom ze haar slipje uittrok. “Toen ik hoorde dat Freek de Jonge de openingsspeech had verpest, toen dacht ik: ’Die is voor Freek’. Ja, hou je bek en bef me”, lacht ze. Ze laat ook weten dat ze ’stiekem’ nog wel een reserveslipje droeg onder de jurk.

De actie bekijk je hier, vanaf ongeveer minuut 22:00. 

Grote schoonmaak door de McDonald’s

Er is dit weekend een grote schoonmaak op de Staart geweest. Medewerkers van de McDonald’s gingen samen met buurtbewoners aan de slag om het zwerfafval in de wijk op te ruimen. Dit deden ze in het teken van de Landelijke Opschoondag. Ze willen laten zien dat ze positief staan tegenover de wijk. In een schone ruimte gooien mensen minder snel iets op straat, dus is er gewerkt aan een schonere wijk. Hier lees je meer over het initiatief van de McDonald’s.

McDonald's Dordrecht-Noord Landelijke Opschoondag 2019 - Tony Bruys - indebuurt Dordrecht

Tof: McDonald’s gaat met Tony Bruys de Staart opruimen en jij mag helpen

Als je denkt dat het bij McDonald's alleen maar over hamburgers en milkshakes gaat, dan heb je het v...

Meer over McDonald’s Dordrecht Noord ontdekken?

McDonald’s Dordrecht Noord restaurants en horeca

Nu open00:00 - 00:00

Kerkeplaat 2, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

€1424 aan boetes

Op zondag is een 38-jarige Dordtenaar opgepakt tijdens een verkeerscontrole. Het bleek dat hij nog €1424,- aan boetes had openstaan. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en de motor, waarop de man reed, is buiten gebruik gesteld.

 

 

€7.600,00 opgebracht bij fancy fair van gemeente Jozua

Nog geen 24 uur na de sluiting van de goed-geslaagde fancy fair, werden er vanmorgen na de dienst onze wekelijkse…

Posted by Jozua zendingsreis on Sunday, 24 March 2019

De fancy fair bij de Evangelische Gemeente Jozua heeft €7.600,00 opgebracht. De opbrengst van de fancy fair gaat naar het goede doel: Go2share. In de meivakantie gaan 36 leden van de gemeente Jozua naar Hongkong om hulp te bieden aan mensen die ver onder de armoedegrens en in mensonterende omstandigheden leven. Tijdens de fancy fair was Bobbie van Ernst, Bobbie en de Rest aanwezig, kon je over de markt struinen en taart kopen bij Martine van Heel Holland Bakt. 

FC Dordrecht verliest met 8-1 van FC Eindhoven

Op vrijdagavond, 22 maart, ging FC Dordrecht onderuit tijdens een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Bij de rust was er al een 3-0 achterstand, maar de wedstrijd eindigde met een stand van 8-1 voor Eindhoven. Trainer Claudio Braga vindt zichzelf verantwoordelijk voor de nederlaag en vindt dat supporters van de club dit absoluut niet hebben verdiend. Het team heeft zich de afgelopen maanden flink ontwikkeld, maar is dit weekend door het ijs gezakt.

Lees ook:

Wegwerkzaamheden Dubbeldamseweg Zuid fietspad - indebuurt Dordrecht.jpg

Opgelet: op deze plekken moet je komende week omrijden

Niets is zo vervelend als te laat komen door wegwerkzaamheden. Dus voordat je de weg op gaat: check ...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.