Kattenbaasjes opgelet! Dit kan jouw kat ook overkomen

Door Lisanne Doff 16 mei 2019

Met het lekkere weer zet je gemakkelijk een raampje open. Even naar de supermarkt? Vaak laat je het raampje dan open staan, maar met huisdieren in huis is dit heel gevaarlijk. De Dierenambulance waarschuwt katteneigenaren: ‘Kantelramen zijn levensgevaarlijk voor katten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken.’

Twee weken terug meldden onze collega’s in Den Haag dat een kat klem kwam te zitten in een kantelraam. De kat is bevrijd door de politie en naar de dierenarts gebracht. Jammer genoeg heeft ze het niet gered.

Kantelraam

Dit komt vaker voor en daarom waarschuwt de Dierenambulance ons nog eens. Een kat kan ineens een drang hebben om naar buiten te glippen, door een vogel te zien, een vlinder… of gewoon door de opening naar buiten te hebben gevonden.

Katten nemen een sprong en glijden dan zo met hun buik naar beneden, maar komen vast te zitten in het smalle onderste deel van het raam. De organen raken verdrukt, de kat vecht voor zijn leven, maar dit kan hij niet winnen…. Katten overleven dit bijna nooit en het is echt een hele nare dood.

Voorkomen

Dit probleem is te voorkomen. Er zijn speciale beschermroosters, voor kantelramen, te koop. Dan kan het raam open blijven staan en kan de kat er niet meer door naar buiten.

Raam beschermrooster Zooplus

Lees ook:

Nepbrieven in omloop in de wijk Noordflank Dordrecht

De politie waarschuwt voor deze nepbrieven in de wijk Noordflank

Op Twitter waarschuwen de wijkagenten van de wijk Noordflank voor nepbrieven die van banken lijken t...

Meer over

Dieren Nieuws

adv.