Ka-ching! Zoveel miljonairs wonen er in Dordrecht

Door Lisanne Doff 19 september 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Dordtenaren zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115.000 huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijkste mensen van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1% van de huishoudens miljonair.

Miljonairs in Dordrecht

Vergeleken met die plaatsen stellen we – qua portemonnee – niet veel voor in Dordrecht. ‘Maar’ 0,8 procent van de huishoudens heeft meer dan een miljoen aan eigen vermogen. In absolute aantallen komt dat neer op 400 Dordtse huishoudens. Hoe het met de rest van Nederland is gesteld, bekijk je in dit kaartje:

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.

Lees ook:

Wow! 10 x de duurste koophuizen in Dordrecht

Wauw! Grote woonkamers, een sauna, zwembad in eigen huis en tuinen waar je u tegen zegt. Dit zijn op...

Dit is de duurste straat van het Dordtse Monopolyspel

Vanaf zondag 8 september kun je, bij de vier filialen van PLUS, sparen voor een Dordtse versie van M...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.