Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis donut! Hier scoor je er deze week eentje in Dordrecht

Door Carin van der Meij 30 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag naar Kasperspad 28 of Bij Bosshardt aan Bankastraat 158 gaat. Bij het Kasperspad kun je van 10.00 tot 13.00 uur terecht en aan de Bankastraat kun je tussen 10.00 en 16.00 uur een gratis donut halen. Let wel: op is echt op!

Rachelle Steeds van Het Leger des Heils hoopt op een goede opkomst. “Ik hoop dat er ook mensen komen die het Leger des Heils nog niet zo goed kennen en er op deze manier mee in aanraking komen. Nu met het vele thuiswerken, is het even een uitje om tussendoor een donut te halen.”

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Je kunt verder lezen onder de foto. 

Kasperspad in Dordrecht. | Foto: Streetview

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmaat donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Bekijk ook:

Tof! Sjoerd de Straatbarbier geeft daklozen een gratis knipbeurt

Wat doe je als je jouw passie voor knippen wilt combineren met het helpen van mensen met minder geld...

Stoer! Sjoerd zegt zijn baan op en wordt de eerste fulltime straatbarbier van Nederland

In juni deelden we het bijzondere interview met Sjoerd de Vries. Nadat hij een filmpje tegenkwam van...

adv.