Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Brugwachter Teus is terug in Dordrecht

Door Lisanne Doff 3 december 2019

Vorige week leek het er al even op dat Brugwachter Teus plannen had om terug naar Dordrecht te komen. En we hadden gelijk! Teus keert terug naar zijn oude, vertrouwde stekkie bij de Prins Hendrikbrug.

In april verhuisde de Brugwachter Teus, een creatie van kunstenaar Jan Stroeve, naar Den Bosch voor een nieuw avontuur op de Hinthamerbrug. Maar hij kreeg al snel heimwee. “De laatste weken prop ik me de hele dag vol om maar geen heimwee te voelen. Want dát is het, ik verdoof mezelf met kroketten, bamischijven en Bossche Bollen. Den Bosch is een mooie stad maar ook oh zo gevaarlijk met zoveel verleidingen,” vertelde hij aan onze Bossche collega’s.

Heimwee

“Ik miste het Wantij, ik miste mijn Prins Hendrikbrug en bovenal miste ik al die lieve, toeterende, gehaaste, scheldende of juist vriendelijk zwaaiende voorbijgangers.” Aan zijn heimwee komt nu een einde, want deze week nam hij afscheid in Den Bosch. Hij kreeg een afscheidstoespraak van Imke, de cheffin van de Bossche brugwachtershuisjes. Wij zijn maar wat blij dat Teus terug is in onze stad, want het brugwachtershuisje was erg leeg zonder hem. “Ik ben terug in Dordt en niets of niemand die me hier ooit nog weg krijgt!” laat Teus weten. 

Oh mensen, wat heb ik verlangd naar Dordrecht! En dát terwijl ik al die tijd op het mooiste plekje van Den Bosch woonde….

Posted by Brugwachter Teus on Monday, 2 December 2019

Lees ook: 

Brugwachter Teus gaat verhuizen en wij spraken hem over zijn tijd in Dordrecht

Het moment is daar: Brugwachter Teus moet verhuizen en zijn brugwachtershuisje per 1 april bij de Pr...
Brugwachter Krijn brugwachter Teus dordrecht

Wie is die vreemde man in het brugwachtershuisje van Brugwachter Teus?

Huh, wie is die vreemde man in het brugwachtershuisje van Brugwachter Teus? Niet schrikken, het is b...

adv.