Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gehandicapte kitten Arie verovert harten, Sinterklaas komt tóch naar Dordrecht en meer weekendnieuws

Door Lisanne Doff 10 augustus 2020

Het weekend is weer voorbij en dat betekent dat we op deze maandagochtend een overzicht van opvallende gebeurtenissen met je delen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Gehandicapte kitten Arie verovert harten

Kitten Arie was nog maar een paar weken oud toen het in zijn eentje op straat werd gedumpt. Een voorbijganger spotte en jonge diertje en heeft daarna de dierenambulance gealarmeerd. De voorbijgang zag dat de kitten zich zwemmend wilde voortbewegen op de stoep en wat blijkt: Arie heeft ‘kikkerpoten’. Dit is een geboren afwijking, waardoor Arie alleen met zwembewegingen vooruit kan komen. De kitten heeft hulp gekregen. De pootjes zijn aan elkaar vastgetapet en hij krijgt fysiotherapie, zodat hij kan leren lopen. Arie verblijft nu bij Mirjam Addiks van Louterbloemen. Zij verzorgde eerder ook mopshondje Lola, nadat ze van het balkon van een flatgebouw was gevallen. Lees meer over kitten Arie bij AD De Dordtenaar. 

Sinterklaas komt toch naar Dordrecht

Foto: Rickus Kerstman

Twee weken geleden meldde Stichting Intocht Sint-Nicolaas dat de traditionele intocht van Sinterklaas niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Daarom werd er aan een alternatief gewerkt en dat is gevonden. In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 november, meert Sinterklaas stilletjes aan bij de Bomkade. Die zaterdag mogen kinderen een bezoek brengen aan zijn schip, de Pakjesboot XXL. In samenwerking met de gemeente en winkeliers in de binnenstad worden er voor boardingpassen gezorgd. Daarmee kunnen de kinderen in een bepaald tijdslot het schip op. Op de boot is een pakjesruimte en een machinekamer en ze kunnen op de foto met Sinterklaas. Er wordt voor gezorgd dat de Pakjesboot en de wachtrij coronaproof zijn. Later komt meer informatie over het krijgen van de boardingpassen.

Illegaal fuikfeest op het water door politie beëindigd

Beeld: Politie Drechtsteden Binnen

Na meldingen van geluidsoverlast, voer de politie afgelopen weekend richting de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Zuidhaven. Daar troffen drie binnenvaartschepen waar zo’n 350 mensen werd gefeest. Op één van de schepen draaide een DJ muziek in een partytent en om de schepen lagen 50 á 60 pleziervaartuigen en 25 waterscooters. Er was niet alleen overlast, de feestende mensen hielden zich ook niet aan de coronamaatregelen. De politie heeft het feest beëindigd, de organisator aangesproken en de kapiteins van de binnenvaartschepen bekeurd. Het feest werd zonder problemen gestopt.

60 graffitikunstenaars werken aan streetart bij Zwijndrechtse Brug

In de maand augustus wordt er zo’n 1400 vierkante meter beton van streetart voorzien. Dit gebeurt bij pilaren onder de Zwijndrechtse Brug. Een aantal Dordtenaren heeft het voor elkaar gekregen om het internationale graffitifestival, Meeting of Styles, deze maand naar Dordrecht te laten komen. Tien internationale, dertig nationale en twintig lokale kunstenaars doen mee aan dit project. Meerdere artiesten werken samen aan één muur, zodat hun stijlen elkaar ontmoeten tijdens het project. Vandaar de naam: Meeting of Styles. Dan kan er bijvoorbeeld zoiets ontstaan als in Madrid:

Brandweer besproeit bruggen in Dordrecht

Reed jij dit weekend door een flinke plas water over één van de Dordtse bruggen? Dat komt omdat de brandweer verschillende bruggen liet afkoelen, vanwege de hitte. Als het zo warm is, zetten de brugdelen uit waardoor het openen en sluiten een stuk lastiger is. Soms kan een brug helemaal niet meer open. Om dat te voorkomen, wordt er water over de bruggen gespoten. Dit gebeurde onder andere bij de Zwijndrechtse Brug, de Wantijbrug en Merwedebrug.

Brugtijden Zwijndrechtse Brug - indebuurt Dordrecht

Mysterie opgelost: daarom besproeit Rijkswaterstaat de Zwijndrechtse brug

De hitte betekent dat we massaal googelen op airco's en elk uur een ijsje nemen. Ook bruggen kunnen ...

Vrijzwemmen keert terug bij Optisport

Zwemmen Syndion Optisport vrijwilliger - indebuurt Dordrecht

Waterratten opgelet: vanaf zondag 23 augustus keert het vrijzwemmen terug bij Optisport Sportboulevard Dordrecht. Dit is voorlopig alleen op de zondagen. Binnenkort komt er op hun website meer informatie.

Bekijk ook:

merwedebrug

Fijn: je hoeft maar op vijf plekken om te rijden vanaf maandag 10 augustus!

Met de bouwvak en de zomervakantie valt het mee met het aantal wegwerkzaamheden deze week. Wij hebbe...
Huis te koop - Houttuinen 2 - uitzicht - indebuurt Dordrecht

Bizar: dit kun je nu kopen in Dordrecht met een modaal inkomen

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypot...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.