Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! In december is Dordrecht het podium voor televisiespektakel ‘Scrooge Live’

Door Lisanne Doff 23 oktober 2020

We hebben dit jaar geen intocht van Sinterklaas en ook de Kerstmarkt is afgelast. Maar wie denkt dat Dordrecht in december niet in de spotlights staat, heeft het mis. Omroep Max zendt op zondag 20 december de vertelling van het verhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol, uit. Live vanuit de binnenstad van Dordt!

Het televisiespektakel krijgt de naam ‘Scrooge Live’ en bekende zangers en acteurs zullen helpen om dit iconische kerstverhaal tot leven te brengen. Het verhaal gaat over Ebenezer Scrooge, een rijke en gierige man die niets met armen en zieken te maken wil hebben. In de nacht voor kerst krijgt hij een aantal dromen en komt hij erachter dat vriendschap, liefde en familie veel belangrijker zijn dan geld.

Kinderarmoede

Tijdens de televisie-uitzending op 20 december wordt er daarom ook aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Nationaal Fonds Kinderhulp hoopt dat zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start krijgen in het nieuwe jaar. Dit kan met hulp van de kijker. Gemeente Dordrecht wil ook lokale acties opzetten samen met bewoners, bedrijven en instellingen.

Waarom Dordrecht?

Hoe komt het dat Dordrecht is gekozen voor dit evenement? Dat heeft te maken met The Passion in 2019. Hetzelfde bedrijf, Mediawater, zit achter de productie. Omdat ze al ervaring hebben met het opzetten van een evenement in Dordrecht, hebben ze weer voor de stad gekozen. En het is ook nog eens de primeur!

Opnames

Voor de uitzending op tv komt, worden er in de stad al een aantal opnames gemaakt. Zie je in de stad een cameraploeg en acteurs? Dan kan dit zomaar voor ‘Scrooge Live’ zijn. Laat je het ons dan ook weten? 😉

Geen publiek

Als we terugdenken aan The Passion zien we en grote massa mensen voor ons. Dat kan dit jaar helaas niet door het coronavirus. Er is geen publiek welkom bij de opnames.

Is dit het enige evenement in december?

Omdat er dit jaar geen Kerstmarkt is, wordt er achter de schermen aan een alternatief programma gewerkt: Dordtse Decemberdagen. Het programma is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Zodra er meer informatie is over ‘Scrooge Live’ en de Dordtse Decemberdagen lees je het bij indebuurt.

Bekijk ook:

films

And… action! Deze films werden (deels) in Dordrecht gemaakt

Kijk, dat onze stad het mooiste van allemaal is, weten alle Dordtenaren. Gelukkig zagen een aantal f...

VIDEO: We kijken terug op The Passion 2019 in Dordrecht

Wat hebben we genoten! The Passion in Dordrecht was een succes. In Dordrecht waren er 12.000 mensen ...
The Passion Dordrecht

The Passion 2019 in Dordrecht: de mooiste en leukste reacties

Tijdens een groot evenement, zoals The Passion, wordt er natuurlijk ook druk gebruik gemaakt van soc...

adv.