Gaaf! Binnenkort verschijnt de nieuwe kinderkrant Jong078

Foto: De Stem van Dordt

Bijna kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar hun eigen regionale kinderkrant Jong078 gaan lezen. Initiatiefnemer Linda te Veldhuis, woonachtig in Zwijndrecht: “Sinds begin dit jaar zet ik mij volledig in om kinderen een speciaal voor hen gemaakte kinderkrant te bieden. Inmiddels ben ik ver op weg en kan ik de krant bijna uit gaan brengen. Door middel van crowdfunding hoop ik de helft van de drukkosten voor de krant te kunnen bekostigen, zodat ik in januari 2020 echt het eerste exemplaar op de scholen kan afleveren.”

12.000 kinderen die in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht in groep 5 t/m 8 zitten, gaan Jong078 10 keer per jaar ontvangen. De krant is voor kinderen erg leuk om te lezen, maar streeft ook belangrijke doelen na, zoals het vergroten van leesplezier, een bijdrage leveren aan taalontwikkeling, bekender maken met de woonomgeving en het stimuleren van het vormen van een eigen mening.

Gezamenlijk mogelijk maken

Kinderen en scholen betalen geen abonnementsgeld voor kinderkrant Jong078 en er komen alleen artikelen in, geen commerciële advertenties. Dit betekent dat de financiering op andere manieren gerealiseerd wordt. Bijdragen van fondsen, stichtingen, gemeenten, banken, maatschappelijke en culturele organisaties en het regionale bedrijfsleven maken het uitgeven van de krant grotendeels mogelijk.

Crowdfunding

Voor het resterende bedrag op de begroting zet Linda te Veldhuis crowdfunding in: “In de krant komen verhalen van tal van kinderen uit de regio. Tijdens gesprekken kreeg ik veel draagvlak voor mijn initiatief. Daarom heb ik besloten om ook crowdfunding te gebruiken. Het is erg leuk om een bekende in de krant te zien staan en ook voor volwassenen is het leuk de verhalen over kinderen te lezen. Inmiddels hebben tientallen personen geld gedoneerd; zij zien Jong078 als een mooi regionaal initiatief dat gerealiseerd moet worden. Daar ben ik heel blij mee!”

“Bij crowdfunding moet je minimaal 80% van je streefbedrag behalen om aanspraak op het gedoneerde geld te kunnen maken. Dit percentage heb ik helaas nog niet bereikt. Ik hoop van harte dat er nog meer mensen zijn die kinderkrant Jong078 een goed idee vinden en mede zorg willen dragen voor de realisatie. Iedere bijdrage aan de crowdfundingsactie wordt zeer gewaardeerd. Voor 9 euro ontvangt een kind 10 keer per jaar de unieke kinderkrant op school!”

De tekst gaat verder onder de video

Met een eenmalige donatie van 9 euro leest een kind een jaar lang de unieke kinderkrant Jong078! https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/709/jong078

Posted by Jong078 on Sunday, 24 November 2019

Kinderkrant Jong078

Kinderkrant Jong078 wordt maandelijks verspreid via de basisscholen en openbare gelegenheden, zodat Jong078 voor alle kinderen beschikbaar en bereikbaar is. Onderwerpen in de krant zijn bijvoorbeeld: sport, cultuur, toekomst, klimaat, beroepen, techniek, natuur en media maar bijvoorbeeld ook problemen waar kinderen mee in aanraking kunnen komen, zoals verslaving of ziekte.

Met opdrachten in de krant kunnen de leerlingen en leerkrachten in de praktijk aan de slag. Alle artikelen worden geschreven vanuit de beleving van kinderen. Dat zorgt voor herkenning en leesplezier.

Meer informatie over de campagne ‘Ieder kind een eigen krant: Jong078’ vind je hier. Crowdfunding is tijdsgebonden en daarom is bijdragen mogelijk tot 8 december 2019.

Lees ook: 

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Fundaparel: dit herenhuis uit 1600 aan de Wolwevershaven staat te koop”

Fundaparel: dit herenhuis uit 1600 aan de Wolwevershaven staat te koop

Wolwevershaven
Ga naar “Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat”

Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat

Ga naar “Kijktip! Nielson is vanaf deze week te zien in de ‘Beste Zangers’”

Kijktip! Nielson is vanaf deze week te zien in de ‘Beste Zangers’

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting”

Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99

 • Geldig t/m 13 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022
Ga naar “Popronde Dordrecht”

Popronde Dordrecht

 • 10 september 2022