Er is een nieuwe Verhalen van Dordrecht

Door Stem van Dordt 17 mei 2018

Deze week verschijnt een nieuw deeltje in de serie Verhalen van Dordrecht. Het 35ste deeltje uit de serie heet Architectuur in Dordrecht 1830-1950 – in het voetspoor van een zevental Dordtse bouwmeesters en is geschreven door Elisabeth van Heiningen.

De lezer maakt kennis met zeven architecten die in de periode 1830-1950 in Dordrecht gebouwd hebben – gebouwen die ook nu nog in de stad te zien zijn. Elisabeth van Heiningen voert je met behulp van een plattegrond langs een aantal panden van stadsbouwmeester Itz, H.W. Veth, vader en zoon J.N. en H.A. Reus, B. Van Bilderbeek, A. Ek en C.J.J. Tenenti.

Bekende panden

Veel Dordtenaren kennen, misschien wel zonder dat ze er erg in hebben, panden van deze bouwmeesters. Zo staat aan de Visstraat een bedrijfspand van H.A. Reus. Dagelijks lopen hier veel mensen langs. De naam van de architect staat in de gevel gegraveerd. Maar de letters zijn zo bescheiden dat het voorbijgangers niet opvalt. Het boekje bevat een beschrijving van de belangrijkste panden en de levensloop van de architecten. Verhalen van Dordrecht is een uitgave van het Historisch Platform Dordrecht. Het nieuwe deel ligt nu in de boekwinkel.

Hier vind je meer informatie.

Meer over

Nieuws

adv.