Eindelijk lijkt er iets te gebeuren met winkelcentrum Sterrenburg en dit gaan ze doen

Door Caty Groen 10 januari 2018

Plannen maken en weer in de koelkast. Winkeliers die gaan verhuizen en toch weer niet. Jarenlang leek het of de bouwvakkers binnen afzienbare tijd aan de slag konden om winkelcentrum Sterrenburg grondig aan te pakken, maar steeds ging het niet door. Nu lijkt er toch schot in de zaak te komen.

Na vijftien jaar steggelen en plannen maken lijkt de uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg er nu toch te komen, meldt AD De Dordtenaar. De plannen die nu zijn ingediend kunnen op goedkeuring van de gemeente rekenen. De bedoeling is om het winkelcentrum uit te breiden met 3.000 vierkante meter.

De Keuringsdienst van Waren aan de Planetenlaan in 1973. Foto: Regionaal Archief Dordrecht

De Jumbo schuift op

De Jumbo zou dan verhuizen naar een nieuwe winkel die wordt gebouwd op de plek waar heel vroeger de Keuringsdienst van Waren zat. Dat plan was al ouder, maar lijkt dan nu echt te worden uitgevoerd. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 300 naar 500. Een deel daarvan komt op het parkeerdek van de nieuwe supermarkt.

De welstandscommissie is positief over het plan, maar zet nog wel een vraagteken bij de samenhang tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw. Ze willen dat de eigenaar van het winkelcentrum, Wereldhave, duidelijk maakt wat hun visie is op het hele winkelcentrum.

winkelcentrum sterrenburg
Foto: winkelcentrum Sterrenburg

Ze gaan beginnen

Als het allemaal meezit, zou de uitvoering van het plan vóór de bouwvakvakantie kunnen beginnen. De nieuwe Jumbo zou dan in het eerste kwartaal van 2019 klaar zijn. De nieuwbouw krijgt een ronde stenen wand aan de straatkant met etalages en reclame. Bij het kruispunt komt een overdekt pick-up point voor de Jumbo-klanten die daar met de auto hun boodschappen kunnen ophalen. En aan de kant van de Galileïlaan komt een overdekte laad- en losplaats. Het laden en lossen bij de aan de Planetenlaan is dan voorbij.

En ook bankjes en groen

Het bedieningsstraatje achter het huidige winkelcentrum, met de achterdeuren van de winkels, wordt verbreed en verhoogd. Ook de oprit naar het parkeerdek vanaf de Planetenlaan wordt nieuw. En het pleintje voor die ingang van het winkelcentrum krijgt bankjes en groen.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie