Eenrichtingverkeer in de Bankastraat is nog geen uitgemaakte zaak

Door Caty Groen 16 mei 2018

Dat de Bankastraat eenrichtingsverkeer wordt, is nog niet in kannen en kruiken. Jan Wind zei dat tijdens de bewonersavond deze week over de herinrichting van de straat.

Bewoners van de de straat erachter, de Reeweg Oost, zijn bang dat door die maatregel het verkeer in hun straat juist fors toeneemt, meldt AD De Dordtenaar. In de afgelopen weken werden vijfhonderd handtekeningen opgehaald tegen het voornemen van de gemeente en de werkgroep Bankastraat Veilig. Die presenteerden hun plannen tijdens een bij vlagen emotionele bewonersavond in zorgcentrum De Linde. Daar kwamen meer dan tweehonderd mensen op af, een groot deel waren bewoners en winkeliers van de Reeweg Oost.

De herinrichting

Die beklaagden zich dat zij de afgelopen maanden niet zijn gekend in de plannenmakerij. De werkgroep is sinds vorig najaar bezig met tekenen aan de herinrichting van de straat. Tegenstanders verwachten dat de Reeweg Oost vijftig procent meer verkeer te verwerken krijgt als het eenrichtingsverkeer er inderdaad komt. Automobilisten die het spoor over gaan, kunnen dan immers niet de Bankastraat op en hebben geen andere keuze dan over de Reeweg Oost te rijden. De wijkcoördinator is het daar niet mee eens. Volgens hem zijn de gevolgen voor de Reeweg Oost minimaal. Bewoners zijn bang voor nog meer opstoppingen dan er nu al zijn. Bewoner Jan Wind benadrukt dat het om een voorlopig plan gaat. Uitgangspunt is dat de Bankastraat zo veilig mogelijk moet worden zonder overlast voor de omliggende straten.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.