Flits! Dordtse flitspalen zijn op dreef: elke 5 minuten een boete

Door Lisanne Doff 9 oktober 2018

Alleen de flitspalen bij de Laan der Verenigde Naties hebben in de maanden mei tot en met augustus al 12.367 keer geflitst! Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In totaal zijn er in deze vier maanden 33.402 boetes in Dordrecht uitgedeeld en dat doet bij veel mensen zeer in de portemonnee. Helemaal als je bedenkt dat dit 278 boetes per dag zijn!

Maar de flitspalen bij de Laan der Verenigde Naties zijn niet de palen die het meest flitsen. Dat zijn namelijk de flitspalen op de N3. Vooral de flitspaal richting Papendrecht zorgt voor veel boetes. In de afgelopen vier maanden zijn er, door middel van deze paal, 6.954 bonnen uitgeschreven. En in januari tot en met april waren dit er al 4.884. De flitspaal aan de andere kant van de N3 flitste ook veel snelheidsduivels, namelijk 3.368. Misschien moeten we dat lekkere muziekje even iets zachter zetten en het gaspedaal minder diep intrappen als we via deze weg onze mooie stad in- en uitrijden.

Rood licht

De meeste boetes die via de flitspalen bij de politie binnenkomen, zijn vanwege een te hoge snelheid. Maar ook door rood licht rijden wordt flink bestraft. Vooral op de Laan der Verenigde Naties worden hier boetes voor uitgedeeld. In de afgelopen maanden zijn er 591 boetes voor het rijden door rood uitgeschreven.

Elke 5 minuten is het raak

Met een kort rekensommetje, komt het er op neer dat er elke 5 minuten een nieuwe boete wordt uitgedeeld door de flitspalen in Dordrecht. Niet alleen op de N3 en de Laan der Verenigde Naties staan flitspalen. Ook op de Merwedestraat, Mijlweg, Baanhoekweg, Provincialeweg en S.M. Hugo van Gijnweg moet je even opletten.

Hoeveel kost dat?

Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is €27,-. Dat betekent dat er dus minimaal €880.794,- aan boetes voor te hard rijden is uitgedeeld. En vast niet iedereen heeft een boete van €27,- gekregen, dus dat bedrag is veel hoger. Voor door rood rijden (boete is €230,-) is er €179.400,- aan boetes uitgedeeld. Dit is trouwens exclusief de administratiekosten van €9,-. Dat betekent dat het minimum boetebedrag van de afgelopen maanden op méér dan 1 miljoen euro uitkomt! Let de volgende keer als je in de auto stapt, dus een extra keertje op je snelheid. En rijdt vooral niet door rood licht, want de boetes zijn…. pijnlijk!

Flitsboetes flitspaal

Deze Dordtse flitspalen verzamelen de meeste boetes

Een tijdje terug schreven we over de totale hoeveelheid aan flitsboetes die werden uitgedeeld in 201...

 

adv.