Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordtenaar wint €200.000,- en nog meer opvallende gebeurtenissen dit weekend

Door Lisanne Doff 13 januari 2020

Heb je geen nieuws gevolgd dit weekend? Geen probleem! We lichten een paar opvallende gebeurtenissen in Dordrecht voor je uit. Een Dordtenaar won een flinke geldprijs en burgemeester Wouter Kolff was te gast bij het praatprogramma Op1.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Dordtenaar wint geldprijs van €200.000,-

Foto: pr

Op 10 januari is de Staatsloterij hoofdprijs van 1 miljoen op vijf 1/5e Staatsloten gevallen. Eén van de vijf gelukkigen is een winnaar uit Dordrecht. Samen met vier winnaars uit Alphen aan den Rijn, Enschede, Son en Breugel en Bronnegerveen verdelen ze de prijs, waardoor ze per persoon €200.000 belastingvrij krijgen. De vijf prijswinnaars spelen als abonneespeler mee met lotnummer CO 10495.

Overval in Dordt zorgt voor gewonde restauranteigenaar

Zondagavond is er een overval geweest bij een restaurant aan de Dubbeldreef. Daarbij raakte de eigenaar gewond door een klap in zijn gezicht. De politie kan niet zeggen hoe ernstig de verwondingen zijn, meldt AD De Dordtenaar. Omstanders zeggen dat er ook geschoten is, maar dat kan de politie niet bevestigen. Er zijn al meerdere tips over de dader binnen gekomen bij de politie.

Wouter Kolff te gast bij Op1

Foto: Screenshot Op1

Burgemeester Wouter Kolff was vrijdagavond te gast bij het nieuwe praatprogramma Op1. Hij nam deel aan de discussie over het vuurwerkverbod. Volgens de burgemeester is een totaalverbod op vuurwerk de enige manier om de overlast te handhaven. “Het gaat niet alleen over het vuurwerk, maar ook over het gedrag van mensen. Het is een middel dat soms wordt gebruik als wapen. Handhaving is een punt waarom ik voor een totaalverbod ben, want bij siervuurwerk hoor je ook knallen. Waar moet een agent dan op afgaan?” Ook Dordtenaar Paul van Utrecht was aanwezig in de uitzending en vertelde over een pot siervuurwerk die in zijn gezicht ontplofte. Aan tafel zaten ook oogarts Tjeerd de Faber en politiek verslaggever Xander van der Wulp. Bekijk de uitzending hier. 

Recordaantal kerstbomen en zakken vuurwerkafval ingeleverd

Foto: ANP

Dit jaar werden er meer kerstbomen en zakken vuurwerkafval ingeleverd dan de jaren ervoor. Dit komt waarschijnlijk omdat er ook meer bomen en vuurwerk zijn verkocht dit jaar. In Dordt werden 6576 zakken ingeleverd met een waarde van €1,-. Dit zijn duizend zakken meer dan vorig jaar. Er werden 6841 kerstbomen opgehaald en ingeleverd. Begin 2019 waren dit er 6630. Voor elke boom kreeg je €0,50.

Autobrand in Wielwijk

In Wielwijk is op zaterdagochtend een auto uitgebrand op het Admiraalsplein. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Rondom de wagen stonden nog andere auto’s, maar er is voorkomen dat de brand oversloeg. Dordrecht kampt met veel autobranden. Uit cijfers van alarmeringen.nl werd duidelijk dat er per week ongeveer één auto in brand stond.

Lees ook: 

Wegwerkzaamheden Dordrecht - Omrijden - Erasmuslaan - indebuurt Dordrecht

Oh nee! 14 x hier moet je omrijden deze week

Ook in de tweede week van januari zijn er op allerlei plekken wegwerkzaamheden. Dit zorgt voor vertr...

Wow! Zo zag Dordrecht er 10 jaar geleden nog uit

Weet jij het nog? In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in Dordrecht. Gebouwen en straten z...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.