Hou je vast: koningin Máxima komt naar Dordrecht

Door Karlijn Goorts 12 januari 2017

Het is weer zover… binnenkort kun je koningin Máxima spotten in Dordrecht. Ze komt namelijk op 18 februari de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs’ bij het Dordrechts Museum openen. Dus smartphones in de aanslag want het kan zomaar weer een paar jaar duren voor je haar in Dordt kunt zien.

Het Dordrechts Museum bestaat dit 175 jaar en ze weten daar duidelijk hoe ze een extra feestelijke start moeten organiseren. De tentoonstelling die Máxima gaat openen, laat werk zien van Aert Schouman (1710-1792) uit Dordrecht. Hij behoort tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars en als dierenschilder is hij internationaal bekend. Hij is beroemd om zijn aquarellen van vogels, zoogdieren en planten, en zijn vogelbehangsels.

Complete kamerbeschildering

Het leukste van de tentoonstelling? Je kunt het nieuwe kamerbehang zien van het toekomstige paleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Schouman maakte de beschildering voor het behang ooit in opdracht van prins Willem V. De vijf grote behangsels zijn tijdens de tentoonstelling eenmalig te zien. Daarna worden ze in Paleis Huis ten Bosch teruggeplaatst, oftewel: in het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Koningin Maxima Dordrecht
Het toekomstige behang van de koning en koningin.

Peter Schoon, directeur Dordrechts Museum, kan niet wachten op de komst van onze koningin. “Bijzonder eervol! Een geweldig begin van ons jubileumjaar. De komst geeft een feestelijke impuls aan de tentoonstelling.” Ook burgemeester Arno Brok is blij met de komst van de koningin: “Wat een eer om Hare Majesteit de Koningin opnieuw te mogen begroeten in Dordrecht.”

De tentoonstelling is te zien van 19 februari tot en met 17 september.

Dordrechts Museum musea

nu gesloten11:00 - 17:00

Museumstraat 40

Bekijk meer:musea
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie