Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordrecht Pride, een vrolijk draaiorgel en nog meer opvallende gebeurtenissen dit weekend

Door Lisanne Doff 9 september 2019

Het was een regenachtig weekend, maar de evenementen gingen gewoon door. Wil je weten wat er dit weekend gebeurde? We leggen het je in het kort uit.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dordrecht Pride

Foto: Rickus Kerstman

Ondanks de regenbuien, was de Dordrecht Pride alsnog een feestje! Vooral de optredens en de Pride Walk trokken veel bekijks. Je kon voor één dag trouwen in de roze kerk, er was een silent disco én een roze markt.

Geef het Dordt

De nieuwe stichting, Geef het Dord, ging afgelopen zaterdag officieel van start met een rommelmarkt. Wethouder Peter Heijkoop kwam langs voor de opening.
Geef het Dordt geeft spullen, die jij niet meer gebruikt, een nieuw leven. Een bank waar iemand op uitgekeken is of een ledikant waar een peuter is uitgegroeid; wat voor de één aan vervanging toe is, kan voor de ander een nieuw begin zijn.

Draaiorgel en stroopwafels

Op vrijdagmiddag trok dit draaiorgel, bij het Stadhuis, de aandacht. We herkennen de melodie, maar komen er even niet uit welk nummer er wordt gespeeld. Weet jij het?

Olievlek in de Oude Maas en Dordtse havens

Een mengsel van gasolie en smeerolie verspreidde zich aan het eind van de week razendsnel in de Oude Maas en havens van Dordrecht. Donderdagavond ging het fout bij het bunkeren, waardoor er drie kuub in het water kwam. AD De Dordtenaar meldt dat Rijkswaterstaat zowel het Dordtse bunkerstation Delta als een binnenschipper als verdachten heeft.

Lichaam gevonden achter FC Dordrecht

Politie rug
Foto: ANP

Zaterdagmorgen is er een overleden persoon gevonden achter het station van FC Dordrecht. De politie zette tenten neer op de parkeerplaats van de club, om onderzoek te doen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het om zelfdoding gaat.

Dordtenaar opgepakt voor woninginbraak

Foto: Stockfoto

In de nacht van zaterdag op zondag is een 49-jarige Dordtenaar aangehouden voor een woninginbraak in Leiderdorp. Een getuige belde de politie toen ze dag dat er mannen over een schutting heen klommen. Hierdoor konden twee verdachten aangehouden worden. De derde verdachte renden weg, maar kon snel opgepakt worden.

Lees ook:

Wegomleidingen wegwerkzaamheden Zuidhoven - indebuurt Dordrecht

Hier moet je omrijden: 13 x wegwerkzaamheden

In Dordrecht wordt er elke week aan de weg gewerkt. Het is dus verstandig om alvast voorbereid op pa...
homovervolging middeleeuwen

Zo was het om in 1770 homo te zijn in Dordrecht

Tegenwoordig hebben we de Dordrecht Pride, maar vroeger werd er heel anders over homoseksualiteit ge...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.