Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordrecht krijgt Wijnie Jabaaijlaan

Door Caty Groen 8 maart 2017

Het zal je niet zijn ontgaan. Vandaag is het Internationale Vrouwendag en Dordrecht staat in het middelpunt van de belangstelling.

Tijdens de Dordtse bijeenkomst van Internationale Vrouwendag kondigde wethouder Piet Sleeking aan dat in het Leerpark een Wijnie Jabaaij laan wordt geopend, zo meldt de fractievoorzitter van D66 in Dordrecht Nelleke de Smoker op Twitter. De straatnaam is een eerbetoon aan de in 1995 overleden Dordtse politica Wijnie Jabaaij.

Vanmorgen vroeg stopte bij het centraal station de D66 campagnebus met daarin onder meer Petra Stienen. Stienen is een Nederlands politica, arabist en voormalig diplomaat. Vaak geeft ze op tv haar commentaar over zaken in de Arabische wereld. Op dit moment is ze actief bij D66. De politieke partij ging vandaag in Dordrecht van start met de landelijke bustour om campagne te voeren.

Eigenzinnige politica

Jabaaij was in de periode 1977 tot 1989 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Ze woonde in Dordrecht en was een eigenzinnige politica. Zo protesteerde zij op haar manier tegen de kabinetten Lubbers l en ll door altijd in rouwkleren in de Tweede Kamer te verschijnen. Zij zette zich vooral in voor vrouwen en minderheden. Wijnie Jabaaij is de moeder van de schrijvers Ronald en Karin Giphart.

Meer over

Nieuws

adv.