Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordrecht krijgt binnenkort ‘commerciële’ snelteststraat: hier kan het en zo snel krijg je de uitslag

Door Lisanne Doff 27 oktober 2020

In Dordrecht kun je je in de oude brandweerkazerne aan het Oranjepark al laten testen op het coronavirus. Daar komt binnen twee weken een nieuwe, commerciële locatie bij. Dan opent World Health Laboratories (WHL) een snelteststraat op het parkeerterrein van het Postillion Hotel. Met deze test heb je de uitslag al binnen vijftien minuten. 

Reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Met de sneltest krijg je de mogelijkheid om sneller getest te worden. Bij deze straat wordt gewerkt met de zogeheten antigeen sneltest, goedgekeurd door het RIVM en het OMT. Dat meldt AD De Dordtenaar. Deze testen gaan €119,- per stuk kosten.

Locatie coronasneltest Dordrecht

Je vindt de testlocatie binnen nu en twee weken op het parkeerterrein van het Postillion Hotel. De exacte datum wordt later bekend.

GGD coronatestlocatie in Dordrecht

In Dordrecht is er al een testlocatie bij de oude brandweerkazerne aan het Oranjepark. Adres: Oranjepark 13. Let op: een coronatest hier is gratis, maar kan alleen op afspraak. Hiervoor kun je bellen met de GGD (0800 1202).

Disclaimer: er zijn steeds meer commerciële partijen die ook sneltesten aanbieden. Maar deze testen zijn niet altijd veilig of betrouwbaar. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van deze commerciële tests. De IGJ kan ingrijpen als testen niet volgens wet- en regelgeving op de markt zijn gekomen of worden toegepast.

Bekijk ook:

Coronatest in Dordrecht: zo werkt het en dit is wanneer je de uitslag krijgt

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Dordre...

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Dor...

adv.