Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordrecht is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Lisanne Doff 13 januari 2020

Een nieuwe bar in het centrum of over een paar maanden langs het gloednieuwe restaurant in winkelcentrum Bieshof: kan je alle hotspots in Dordrecht stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gegroeid. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Dordrecht

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Dordrecht? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Dordrecht zo’n 211 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 247. Er zijn natuurlijk ook zaken uit Dordt verdwenen, maar de groei is nog steeds 17 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Dordrecht niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

Dordrecht stockfoto luchtfoto

New in Dordrecht: deze zaken maakten een flitsende start in 2019

In 2019 kwamen er weer een heleboel ondernemers met een nieuwe zaak naar Dordrecht. Restaurants, bar...
Winkelcentrum De Bieshof Van Eesterenplein - indebuurt Dordrecht

Lekker! Er opent een nieuw restaurant in winkelcentrum Bieshof

Woon jij in Stadspolders? Dan hoef je straks niet ver te reizen voor een nieuw restaurantbezoekje. I...

adv.