Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doei Ciara, hallo Dennis: er is een nieuwe storm in aantocht

Door Carin van der Meij 12 februari 2020

Het zijn pittige tijden voor fietsend Dordrecht. Hoewel storm Ciara ons land verlaten heeft, waait het nog steeds flink in Nederland. Het lijkt niet rustiger te worden: storm Dennis meldt zich. 

“De kans is groot dat we aankomende zondag 16 februari met zware windstoten te maken krijgen”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline.

Regels voor storm met een naam

Op Vlieland en in IJmuiden waaide het in de nacht van maandag op dinsdag al flink. Het was een storm, maar zonder naam. “Samen met Ierland en Groot-Brittannië hebben wij een gezamenlijke namenlijst opgesteld. We geven alleen namen als het om een zware storm gaat, waarbij in minimaal één van de drie landen code oranje is afgegeven vanwege de wind. Dit was vannacht niet het geval”, licht Jaco toe.

Komt storm Dennis naar Nederland?

Dit weekend komt mogelijk wél een zware storm met een naam naar Dordrecht: Dennis! Wat is er al bekend? “De storm komt vanuit de oostkust van de Verenigde Staten, trekt richting IJsland en gaat door naar Groot-Brittannië. In het laatstgenoemde land hebben ze de storm de naam Dennis gegeven, maar of deze zondag ook naar Nederland komt en in welke mate is nog onzeker.” Jaco verwacht eind van de week meer duidelijkheid.

Lees ook:

Storm Ciara in Dordrecht: dit is er op zondag gebeurd

De storm Ciara heeft uiteindelijk voor minder schade gezorgd, dan van te voren werd verwacht. In de ...

[Video] Hier overstroomde het in Dordrecht door hoogwater

Het is het onderwerp van gesprek: hoogwater in Dordrecht. De waterhoogte steeg maandagmiddag tot 2.2...

Meer over

Nieuws Weer

adv.