Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit weten we nu over het familiedrama in Dordrecht

Door Lisanne Doff 10 september 2019

Op maandagavond, 9 september, werd de wijk Sterrenburg opgeschrikt door een schietpartij. Een halfuur na het drama in het rijtjeshuis, waren hulpdiensten massaal ter plekke. Er vielen vier dodelijke slachtoffers. Het gaat om de 12-jarige Nicolle, 8-jarige Naiomy, hun 27-jarige moeder Maryori en de 35-jarige vader van het gezin, Wendell C. Hij is de vermoedelijke schutter.

Wendell C. was een agent bij de politie-eenheid Rotterdam en werkte als hoofdagent bij het flexteam in Dordrecht. De 35-jarige man gebruikte zijn dienstwapen en schoot daarmee zijn twee dochters en (ex-) vrouw dood. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na onderzoek. Het pistool is gevonden in de woning. Buurtbewoners melden dat het echtpaar ging scheiden.

Buurtbewoners

De omwonenden zijn geschokt. Zij zeggen dat het een normaal en geliefd gezin was en dat Wendell C. overkwam als een man die lief was voor zijn kinderen. Het was geen agressief persoon.

Een voormalig teamgenoot van honkbal- en softbalclub The Hawks bevestigt dat Wendell C. in scheiding lag met zijn vrouw. Maar er werd geen indruk gewekt dat hij ‘gekke dingen van plan was’.

Bijeenkomsten

Omwonenden en betrokkenen
Dinsdag 10 september werden er verschillende bijeenkomsten gehouden, ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In de Ontmoetingskerk werd een bijeenkomst gehouden voor omwonenden en betrokkenen. Burgemeester Wouter Kolff sprak de aanwezigen toe.

Voetbalclub
De moeder en het 12-jarige meisje Nicolle speelden al langere tijd bij voetbalclub vv Wieldrecht. Ook de voetbalclub organiseerde een bijeenkomst. ‘Onze gedachten en ons medeleven zijn bij een ieder die hierbij betrokken is, de familie op welke wijze dan ook kent, ouder van, speelster, dochters van… Dit valt met geen pen te beschrijven.’

Politie
De gebeurtenissen in Dordrecht hebben niet alleen op nabestaanden en vrienden, maar ook op de politie diepe indruk gemaakt. Zij hadden dinsdag 10 september een bijeenkomst om elkaar steun te bieden en daarbij was korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, aanwezig. Er heerst verslagenheid, verdriet en ongeloof. De impact op de collega’s van Wendell C. is enorm.

Condoleanceregister

Dinsdag 10 september is een condoleanceregister in het stadskantoor van Dordrecht geopend. Burgemeester Kolff tekende als eerste, ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Herdenkingsplek bij Da Vinci College waar moeder Maryori studeerde

De 27-jarige Maryori studeerde verpleegkunde aan het Da Vinci College. Ze was een relatief oude student en begaan met haar jongere medestudenten. Daarom had ze een bijzondere rol. Op de school is een herdenkingsplek ingericht. Medestudenten kunnen daar samenkomen en de gebeurtenis verwerken. De moeder van het gezin was aanvankelijk de enige overlevende na de schietpartij. Ze raakte zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen.

Naiomy en Nicolle

Er heerst grote verslagenheid op de scholen van de de meisjes. De 8-jarige Naiomy zat op basisschool Het Kristal en zat in groep 5. Leerkrachten praten erover met de leerlingen.

De 12-jarige Nicolle was net begonnen aan haar eerste jaar op de middelbare school. Ze had net de introductieweek van het Insula College achter de rug. Alle klassen begonnen de dag met een mentoruur om bij de gebeurtenis stil te staan.

Lees ook: 

Politie bevestigt: vier doden bij heftige schietpartij in Dordrecht

In een woning aan de Heimerstein in Dordrecht zijn vier dodelijke slachtoffers gevallen. Het gaat om...

Vanavond is er een bijeenkomst voor omwonenden na gezinsdrama in Dordrecht

Er wordt vanavond om 19.30 uur een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk gehouden, naar aanleiding van h...

Meer over

Nieuws

adv.