Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de staking van het Albert Schweitzer ziekenhuis

Door José de Jong 19 november 2019

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht doet mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op woensdag 20 november. Een groot deel van de afdelingen draait deze dag een ‘zondagdienst’. Dit betekent dat de afdelingen alleen open zijn voor spoedgevallen of helemaal gesloten. Wat zijn de gevolgen voor patiënten?

Als je een afspraak had op die dag in het Albert Schweitzer ziekenhuis, heb je misschien al bericht gehad. In veel gevallen worden de afspraken verzet. Heb je voor 13 november niks van het ziekenhuis gehoord, maar staat er wel een afspraak gepland? Dan gaat deze gewoon door!

Spoedzorg

Patiënten met spoedgevallen worden ook op woensdag 20 november gewoon geholpen in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ook de oncologische zorg, dialyse en de zorg voor kinderen gaan in het hele ziekenhuis gewoon door, lezen we op de stakingspagina van het ziekenhuis.

Er zijn geen radiologische onderzoeken op woensdag 20 november. De afspraken op de röntgenafdeling van het AZs in Sliedrecht gaan wel door. De zelfstandige partner die hier deze onderzoeken uitvoert, staakt niet. Dat geldt ook voor het bloedprikken. De apotheek is gewoon geopend, maar er zullen wel minder mensen werken.

Waarom staken?

Meerdere vakbonden slaan de handen ineen voor deze staking op 20 november. Ze willen een goede cao met 5% loonsverhoging voor 2019 en extra toeslag voor medewerkers die last-minute worden opgeroepen. “Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers”, meldt vakbond FNV.

Lees ook:

Albert Schweitzer ziekenhuis

Op deze plek staat het Albert Schweitzer Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Albert Schweitzer Ziekenhuis goed. In ...

Bizar! Deze jongens sluipen het verlaten Refaja Ziekenhuis binnen en filmen dit

Marc is Urban Explorer en vlogger. Dat betekent dat hij verlaten gebouwen bezoekt om er te filmen en...
Opblaasbare dikke darm binnenin - Albert Schweizer ziekenhuis Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Is het een iglo, is het een tent? In het ASz zie je nu dit levensgrote, opblaasbare lichaamsdeel

Misschien ben je er al wel tegenaan gelopen: een groot opblaasbaar, ja wat is het eigenlijk? Nou, er...

Meer over

Nieuws

adv.