Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit metershoge beeld komt misschien op de punt van Stadswerven

Door Lisanne Doff 21 februari 2020

De Dordtse kunstenaar Gerhard Lentink ziet het helemaal voor zich. Een stalen beeld van zo’n 20 meter hoog op de punt van de Stadswerven, op de plek waar de Merwede en het Wantij samenkomen.

Vrouw met een offerschaal

Het beeld dat de naam Choëphore heeft, moet een icoon van de stad worden. Het kunstwerk is geïnspireerd op een beeld van stadsreuzin Hanneken van Dordrecht, dat in de Middeleeuwen bij de Boombrug in de binnenstad stond. Dit nieuwe beeld staat voor een vrouw met een offerschaal, die een offer brengt aan de rivier.

800 jaar Dordrecht

Tien jaar geleden had toenmalig cultuurwethouder Hans Spigt ook het idee om op dit punt een beeld te plaatsen. Vanwege de crisis kwam het er niet van. Nu zet Gerhard Lentink dit plan door, want tijdens een bijeenkomst over 800 jaar Dordrecht kwam het idee weer ter sprake, meldt AD De Dordtenaar.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Een model van het beeld. | Foto: Gemeente Dordrecht

€200.000

Na de voorjaarsvakantie gaat de gemeenteraad in gesprek over de plannen van Gerhard Lentink. De kunstenaar gaf aan dat het beeld zo’n €200.000,- gaat kosten. Dit is gebaseerd op basis van schattingen door architecten. Waarschijnlijk betaalt de gemeente Dordrecht een deel van deze kosten. De rest wordt gefinancierd door middel van crowdfunding.

Lees ook:

4 x hier wil de gemeente nieuwe woningen bouwen in Dordrecht

Eind 2018 liet de gemeente weten dat ze binnen vier jaar zo'n 4000 woningen in Dordrecht willen bouw...
Basic-Fit winkelcentrum Maasplaza sportschool - indebuurt Dordrecht

Basic-Fit in Maasplaza gaat bijna open

Het heeft even geduurd, maar nu is het bekend wanneer Basic-Fit in Maasplaza opent: 24 februari. Met...

adv.