Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je niet moet zwemmen in zwemplas De Merwelanden (ook je hond niet)

Door Lisanne Doff 20 mei 2020

Update: Het negatieve zwemadvies voor De Merwelanden is ingetrokken. 

De temperatuur loopt deze week weer lekker op. Met name woensdag en donderdag beloven zomers warm te worden. Maar wie plannen maakt om verkoeling te gaan zoeken in het water, kan beter plas De Merwelanden mijden. Er is namelijk blauwalg aangetroffen. Ga je het water in, dan kun je last krijgen van huidirritatie en maag- of darmklachten.

Het negatief zwemadvies is deze maand ingegaan. Er zijn blauwalgen ontdekt en daarom wordt afgeraden hier uit het water te blijven. De afgelopen vier jaar werd de waterkwaliteit op deze plek als uitstekend gewaardeerd, maar nu wordt er gevraagd op de kant te blijven.

Tekst gaat onder de afbeelding verder.

De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de plas bij De Merwelanden. | Foto: wwemwater.nl

Klachten

Wie in aanraking komt met blauwalgen of deze bacterie tijdens het zwemmen binnenkrijgt, maakt grote kans op irritaties aan de ogen en huid. Ook hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen kunnen zich voordoen. Omdat honden eveneens last kunnen krijgen van blauwalgen, is het af te raden je hond bij de Merwelanden te laten zwemmen. Als je hond blauwalg binnenkrijgt, kan dit zorgen voor blauwalgvergiftiging. Dit is een spoedgeval en daarom moet de dierenarts zo snel mogelijk gebeld worden.

Ook bij recreatiegebied Sandelingen-Ambacht geldt een negatief zwemadvies. Via zwemwater.nl kun je altijd checken of zwemmen veilig is en dit wordt ook aangegeven op de informatieborden.

Lees ook:

Cafe 't Peerdt Dordrecht Statenplein

Uit eten of terrasje pakken in Dordrecht: zo ziet dat er per 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Dordtse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...

Deze week extra reistijd en minder rijstroken open op de A16

De afgelopen twee weekenden was een deel van de A16 gesloten vanwege werkzaamheden en ook deze week ...

Meer over

Nieuws

adv.