Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is hoe indebuurt Dordrecht geld verdient

Door Redactie indebuurt Dordrecht 11 augustus 2019

Sinds tweeënhalf jaar verblijden we je iedere dag met nieuwtjes, weetjes, mysteries, interviews en meer. Maar omdat we nog zo ‘jong’ zijn in deze mediawereld, vragen sommige lezers zich nog wel eens af hoe wij ons brood nou eigenlijk verdienen. We houden van een transparante aanpak, dus hoog tijd om dat eens haarfijn uit te leggen!

Inwoners en ondernemers maken de stad tot wat het is. We vinden het heel leuk om lezers zo veel mogelijk van Dordt te laten ontdekken. Daarom maken we leuke lijstjes over winkeleneten en drinken en interviewen we wekelijks een ondernemer voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht. Verder zijn wij er het liefst als allereerste bij als er een nieuwe zaak opent in Dordrecht. Dat doen we omdat we al deze dingen relevant vinden voor onze stad en onze lezers. Verder geven we ondernemers ook de mogelijkheid om zichzelf te promoten via ons platform.

Redactionele en gesponsorde artikelen

We schrijven twee soorten artikelen: het overgrote deel is redactioneel, een klein deel is gesponsord. De redactionele artikelen zijn onafhankelijke journalistiek, net zoals je bij andere kranten en media ook ziet.

Natuurlijk gaat voor niets de zon op, en is een nieuwsplatform draaiende houden niet gratis. Voor ons is het een fulltime baan en daar hoort salaris bij. Verder maken we kosten voor bijvoorbeeld huur van het kantoor en de bouw en het onderhoud van onze site. Daarom zit er ook een verdienmodel aan dit verhaal. Zoals je in de krant advertenties ziet en er in het bushokje posters hangen, hebben wij ook ‘advertenties’. Wij werken voor de meeste ondernemers niet met posters of advertenties, maar met gesponsorde artikelen. In zo’n artikel kan een ondernemer zijn verhaal kwijt over de mooie producten, geweldige gasten of bijzondere achtergrond.

José en Lisanne bij de persconferentie voor The Passion | Foto: Jip

Transparante aanpak

Commercieel redacteur José gaat voor de gesponsorde artikelen samen met de ondernemer aan de slag. Bij het plaatsen van zo’n bijdrage vermelden we altijd dat het om een gesponsord artikel gaat. Af en toe kom je in een lijstje een gesponsord item tegen. Ook daar staat altijd bij dat het om een gesponsord stukje gaat. Staat het er niet bij, dan is het een onafhankelijke journalistieke keuze om jou als inwoner te inspireren.

Hieraan kun je zien dat een artikel gesponsord is:

Nieuwsgierig naar wat een ondernemer allemaal bij ons kwijt kan? Hier lees je meer over de mogelijkheden voor ondernemers. Check hier de verhalen die we zoal schreven voor Dordtse ondernemers.

We schrijven vaak over ondernemers, gewoon omdat we het leuk vinden

Nu horen we je denken: maar bij dat ene lijstje met sushirestaurants staat toch niet dat het gesponsord is? Klopt! Omdat winkelen en horeca zo’n groot deel van Dordrecht is, vinden we dat dat erbij hoort. Bovendien houden we al die leuke shop- en eettips natuurlijk niet voor onszelf, maar delen we ze graag met je.

Heb je nog vragen voor ons, of wellicht een suggestie? Laat het ons weten via de mail!

Lees ook: 

Handig! Zo zet je indebuurt Dordrecht als ‘app’ op je telefoon

Kun je geen genoeg krijgen van indebuurt en wil je het liefst met één druk op de knop bij de indebuu...

Cartoon! Een kijkje achter de schermen bij indebuurt Dordrecht

Indebuurt Dordrecht heeft een eigen cartoon! Rickus Kerstman is cartoonist en maakt iedere maand een...
Topfan indebuurt Dordrecht Facebook

Een topfanbadge op de FB-pagina van indebuurt Dordrecht: dit betekent het

Kreeg jij deze week ook een melding op Facebook dat je jouw topfanbadge van indebuurt Dordrecht kon ...

Meer over

Nieuws

adv.