Deze Dordtse restaurants zoeken een nieuwe eigenaar

Door Caty Groen 12 januari 2018

Als jij iemand bent die liever een kopje koffie maakt voor een vreemde dan voor je eigen visite, dan zou je kunnen nadenken over een eigen koffietentje. Of misschien weet je zeker dat jij de enige bent die de Dordtse horeca een boost kan geven. Nou, dan kun je je dromen laten uitkomen, want deze Dordtse horecazaken zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe uitdaging in Pablo’s Cantina

Foto: Google Maps

In de Houttuinen is al jarenlang Pablo’s Cantina gevestigd. De huidige exploitant drijft de zaak vanaf 2009 in dit monumentale pand. Het is 490 vierkante meter groot en het terras telt ook nog eens ruim 120 stoelen. De zaak loopt nog steeds als een tierelier, maar de huidige eigenaar wil hem toch overdoen in verband met een nieuwe uitdaging. Misschien wel iets voor jou.

Hier kun je er meer over lezen.

Of gewoon een heel hotel

Foto: Google Maps

Goed. Er is een verschil tussen een koffiezaakje of een heel hotel, maar deins je nergens voor terug, dan kun je Hotel Dordrecht overnemen. Het bekende Dordtse hotel zit in een monumentaal herenhuis en is in 1898 gebouwd in opdracht van de Dordtse kunstschilder Frans Lebret.
De huidige eigenaren gaan met pensioen en hebben geen bedrijfsopvolgers, dus vandaar dat het nu ‘op de markt’ is. Het heeft tien gastenkamers met elk een badkamer en er is één eenpersoonskamer. Het hotel heeft een restaurantruimte, een kantoor, een bar, een restaurantkeuken en een kelder. In de jaren 80 is er een bijgebouw gekomen in de grote tuin met monumentale bomen en daar zijn nog zes tweepersoonskamers en 4 eenpersoonskamers. Allemaal voorzien van een badkamer of douche.

Hier kun je er meer over lezen.

Begin eens op een toplocatie

Foto: Google Maps

Het voormalige tapasrestaurant Miró op de Voorstraat staat er al een poosje verloren bij. Misschien ben je er al ontelbare keren langsgelopen. Welnu: loop er nog eens langs en bedenk of het iets voor jou is om er een eigen horecazaak te openen. Je zit wel op een superlocatie, vergeet dat niet. Voor de deur het terrassenplein en in het hart van het uitgaansgebied. Wie in het centrum van Dordt moet zijn, komt negen van de tien keer langs jouw deur.

Hier kun je er meer over lezen.

All Ways Wok is niet voor allways

All Ways Wok
Foto: Klaassen Makelaardij

Al eerder had de eigenaar van All Ways Wok aan het Scheffersplein aangegeven dat hij iets anders wilde gaan doen. We schreven er hier over. Er is echter nog niemand die haast maakte om de zaak over te nemen. Kom op, een beetje durf tonen en maak de stad nog een beetje mooier met jouw nieuwe onderneming.

Hier kun je er meer over lezen.

Afhalen of niet

voorstraat 227
Foto: Google Maps

Hier zat op de Voorstraat vroeger een prima Italiaans restaurant. Daarna hebben er verschillende horeazaken in gezeten en nu kun je er een afhaalrestaurant in beginnen. Of misschien wel iets anders.

Hier kun je er meer over lezen.

Deksels, waar kennen we die van?

Deksels
Foto: Google Maps

Deze zaak kennen we voornamelijk van voorheen DeliCees. Nu zit er een zaak in die ook heel leuk is. Maar als je denkt dat het nóg leuker kan, dan zeggen wij: doe het dan! Kijk, het Steegoversloot is natuurlijk een van de mooiste straten van ons eiland. Om de hoek zit het Dordrechts Museum, waar je natuurlijk ook veel klandizie van kan hebben. Wij hebben over Deksels, zo heet het nu, al eens eerder geschreven. Dat kun je hier lezen. Misschien schrijven we in een later stadium weleens over jouw kookkunsten.

Hier kun je er meer over lezen.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws