Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De flappentap verandert in een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

Door Lisanne Doff 18 juni 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld en daar komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootbanken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Afgelopen week werd de eerste nieuwe Geldmaat onthuld. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabo de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook  kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

En wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. De oude apparaten worden geleidelijk vervangen door de nieuwe Geldmaat. Dit kwartaal staan er al een aantal veranderingen op de planning. Dat betekent dat deze automaten uiterlijk 30 september veranderen in een Geldmaat. Het is de bedoeling dat het project eind 2020 klaar is.

Welke locaties worden binnenkort een Geldmaat in Dordrecht?

Voor zover we nu weten zijn er vier locaties waar het aankomende kwartaal een Geldmaat komt. De automaat is maximaal een dag buiten gebruik bij de vervanging.
1. De ABN AMRO automaat bij Reeweg Oost.
2. De ABN AMRO automaat aan de Brouwersdijk.
3. De geldautomaat van ABN, ING en Rabobank bij winkelcentrum Bieshof.
4. De geldautomaat van ABN en ING in Wielwijk.

En die van de SNS-bank?

SNS-bank heeft PIN-automaten in winkelstraten en in álle Hema’s. De bank houdt alle ontwikkelingen wel in de gaten en is zelf ook in gesprek met de partij die de gele Geldmaat regelt. Maar de bank handhaaft de bestaande automaten onder de eigen naam.

Lees ook:

winkelen dordrecht stad

Veel winkelleegstand in Dordrecht? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. V&D is alweer een tijdje weg ...
Dennis van Buuren - Visser's Poffertjes - indebuurt Dordrecht

Dennis van Buuren: ‘Fantastisch dat mensen Visser’s Poffertjes na tien jaar nog herkennen’

Je hebt mensen die een passie hebben en daar nog iets mee proberen te verdienen, én rasondernemers. ...
Zonnebril uitzoeken 5 tips - Serengeti 2019 - Van Roosmalen Optiek - indebuurt Dordrecht

Met deze 5 tips vind je een zonnebril met de beste bescherming

Is de zomer dan eindelijk echt begonnen? We hopen het hier van harte, en daarom vroegen we Jasper va...

Meer over

Nieuws

adv.