De eigenaar van restaurant Pablo’s Cantina is bang voor faillissement

Door Caty Groen 14 juni 2018

Het Mexicaanse en Spaanse restaurant Pablo’s Cantina aan de Houttuinen is bang voor een faillissement omdat het gedwongen gesloten is en er dus geen inkomsten zijn.

Burgemeester Wouter Kolff liet het hele pand aan sluiten nadat er een wietplantage werd ontdekt op de bovenverdieping, meldt AD De Dordtenaar. Volgens de eigenaar van Pablo’s Cantina Morad Beshay heeft de zaak al een ton schade geleden. Die gaat hij claimen bij de gemeente. De eigenaar dreigt zijn drank- en horecavergunning kwijt te raken. Hij wil een klacht indienen tegen de burgemeester wegens discriminatie. Volgens zijn advocaat Eric Meijer zouden de regels bij een blanke horecaondernemer namelijk minder strikt zijn toegepast.

Een hennepkwekerij boven de zaak

De politie trof in het appartement boven het restaurant een professionele hennepkwekerij aan. Die bleek al langere tijd in bedrijf en de stroom werd illegaal afgetapt van het restaurant. De huurder van het appartement was met de noorderzon vertrokken. De burgemeester liet niet alleen het appartement, maar ook het restaurant voor drie maanden sluiten. De gemeente verwijt Beshay dat hij nooit gecontroleerd heeft wat zijn huurder uitspookte. Volgens jurist Jurgen van Herwijen is de eigenaar primair verantwoordelijk voor wat er in het pand gebeurt, zo vertelde hij de bezwaarschriftencommissie.

Er was geen reden voor achterdocht

Beshay vindt dat onzin. Hij komt een of twee keer per maand in zijn zaak in Dordrecht. De huurder betaalde netjes de huur, dus had hij geen reden om achterdochtig te worden. Volgens zijn advocaat Meijer heeft niemand in de buurt iets gemerkt van de wietplantage. Meijer stelt dat zijn cliënt door de gemeente ten onrechte is gecriminaliseerd. En dat terwijl de echte crimineel buiten beeld blijft.

Inkomsten stagneren

De eigenaar komt financieel steeds meer in de knel. De inkomsten stagneren, maar de kosten lopen gewoon door waardoor een faillissement dreigt. De gemeente zegt dat financiële argumenten geen reden zijn om een zaak niet te sluiten. Eigenaar Beshay heeft een kort geding aangespannen tegen de sluiting. Daarin doet de rechter over enkele weken uitspraak. De bezwaarschriftencommissie doet dat 25 juni.

Boven restaurant Pablo’s Cantina treft de politie een grote hennepkwekerij aan

Restaurant Pablo's Cantina moet drie maanden sluiten. De politie trof op de bovenverdieping een grot...

Meer over

Nieuws

adv.