Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom vloog er een helikopter over de stad

Door José de Jong 9 oktober 2019

Heb jij hem ook gehoord? Er vloog vandaag, 9 oktober, weer eens een grote helikopter van de Koninklijke Luchtmacht over Dordrecht heen. Deze Chinook (zo heet dat ding) vloog rond 14.30 uur over de binnenstad van Dordrecht heen met een snelheid van meer dan 200 km per uur. Kort daarna stak hij de Dordtsche Kil over. In april zagen we ze ook overvliegen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

CH-47D Chinook helikopter - indebuurt Dordrecht
De Chinook op 9 oktober 2019 | Foto: indebuurt Dordrecht

Maar waarom?

Voor de liefhebbers: het gaat vandaag om de CH-47D Chinook met registratienummer D-106. Maar wat doen ze nou boven onze stad? Was de navigatie stuk? Of woont er misschien een bekende van de bemanning in Dordrecht? Nu waren wij heel benieuwd, dus we gingen het eens vragen aan de Koninklijke Luchtmacht.

Zij vertellen ons: “Helikopters van de Koninklijke Luchtmacht kunnen boven heel Nederland vliegen. Er is geen speciale reden dat de helikopter boven Dordrecht heeft gevlogen, het kan zijn dat deze op weg was naar of terug kwam van een oefening.”

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Beeld: helispot.nl

Opmerkelijk

En inderdaad: Dordrecht valt net buiten een laagvliegroute voor helikopters (en propellorvliegtuigen), waar ze zo’n 75 meter boven de grond vliegen. Bij onze buren in de Hoeksche Waard ligt een laagvlieggebied, waar piloten leren navigeren in een onbekend terrein. Geen speciale reden dus, maar opmerkelijk blijft het wel!

Lees ook:

knal boven Dordrecht F-16

Hoorde je net een knal? Dit is wat het was, mensen

Als je zojuist boven ons prachtige eiland een grote knal hoorde, dan hoef je je niet ongerust te mak...

Meer over

Nieuws

adv.